Kom maar op met die Griekse tosti met avocado. Een keer wat anders dan een salade of wrap. Krachtig voer vóór het sporten of mischien wel voordat je gaat werken. Het is maar net wat je prettig vindt natuurlijk. Lekker op vers speltbrood van de bakker. Zijn jullie ook zo dol op vers brood?

Hartig of zoet?

Ben jij een hartig of zoet persoon? Ik ben dol op een zoete tosti, zie hier een briljant recept. Lekker genieten zo nu en dan! Maar bij tosti denk ik ook meteen aan “Happy Tosti” want wat vind ik deze gasten toch kanjers! Hadden jullie deze hotspot al voorbij zien komen? Het volledige artikel lees je hier.

Griekse tosti met avocado

Wat heb je nodig:
(voor 2 tosti’s)

 • 4 plakken speltbrood
 • 1 plak feta
 • 1/2 avocado
 • 1 tomaat
 • 1 tl gedroogde oregano
 • peper en zout
 1. Ik kocht een heel speltbrood ongesneden. Ik vind het heerlijk om zelf mijn brood te snijden, dus sneed ik 4 goede plakken of voor deze Griekse tosti.
 2. Snijd de avocado doormidden, de kant met de pit erin leg je in de koelkast voor morgen. De kant zonder pit snijd je in met een mes en je lepelt hem vervolgens uit. Verdeel dit over twee sneetjes brood en prak een beetje fijn met een vork.
 3. Snijd de tomaat in dunne plakken en leg dit op de avocado. Bestrooi daarna met peper en zout.
 4. Snijd nu de plak feta doormidden en leg op beide sneetjes 1 plak. Bestrooi dit met de gedroogde oregano.
 5. Leg de broodjes op elkaar en leg ze ongeveer 3 minuten onder de grill/tosti apparaat. Als je van iets knapperiger houdt, dan een klein beetje langer.
Griekse tosti met avocado

Liefs,
Charlie’s Kitchen

YES!!! Mijn eigen kookboek!

De afgelopen maanden ben ik achter de schermen keihard bezig geweest met mijn droom: een eigen kookboek uitbrengen. En niet zomaar een kookboek. Een betaalbaar kookboek dat ervoor zorgt dat jij met gemak heerlijke en vooral voedzame maaltijden op tafel krijgt. Dat je smaakpapillen worden verrast en dat jij punten scoort bij degene waar jij misschien voor kookt.

Een boek dat je dagelijks kunt openslaan voor inspiratie, met makkelijke ingrediënten die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Een boek met genoeg variatie zodat jij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor jij gaat bruisen van energie. En misschien wel het allerbelangrijkste: #ECHTINBALANS!

Wil jij ook met gemak gezonde en lekkere recepten op tafel zetten?

Pre-order mijn eerste kookboek dan hier of klik op de knop hieronder.