Het jaar 2017 is pas twee dagen oud maar ik heb al de volle focus op mijn goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Steeds meer mensen spreken hun goede voornemens niet meer per jaar uit, maar willekeurig door het jaar heen. Wat ik onwijs goed vind, want waarom alles laten afhangen van een nieuw jaar? Doe wat jij wilt, stel een eigen doel en start nu!

In mijn vorige blog “laten we samen terugkijken naar jouw 2016” hebben we het al gehad over doelen stellen en deze wel of niet behalen. Ik doe ook mee met goede voornemens omdat ik het fijn vind om vooruit te kijken en ergens naar toe te werken. Dit doe ik niet alleen bij de jaarwisseling maar ook op andere momenten in een jaar. Daardoor houd je jezelf scherp en blijf je persoonlijke groei doormaken.

Persoonlijke ontwikkeling zorgt er voor dat we ons gelukkig voelen, je behaalt iets wat jij graag wilde. Het geeft je een goed gevoel, misschien voel je je wel sterk of onafhankelijk. Ik ga in 2017 helemaal voor deze girlpower!

In mijn blog “2017 gaat een fantastisch jaar worden”, heb ik jullie mijn grootste doel eigenlijk al verteld. Maar laten we beginnen bij het begin:

Mijn 4 goede voornemens voor 2017

1. Ik wil meer focus hebben op wat echt belangrijk is voor mij

Ik heb afgelopen jaar keihard gewerkt, want Charlie’s Kitchen tot een succes maken is heel erg belangrijk voor mij. Maar in mijn enthousiasme vergat ik soms andere dingen, of ik maakte daar gewoon geen tijd voor. Dus ja, ik ga in 2017 weer mijn kontje eraf werken om Charlie’s Kitchen tot een succes te brengen, maar daarnaast ga ik ook genieten meten van vrienden en familie. Dit gaat mij genoeg positieve energie geven zodat ik mij nog meer kan focussen op succes!

voornemens

 

2. De kracht van loslaten leren

Ik wil op persoonlijk vlak dingen beter kunnen loslaten, dingen beter naast me neer kunnen leggen. Ik wil nog te vaak door iedereen “aardig” gevonden worden, een soort bevestiging of goedkeuring. Zonde van mijn energie, ik weet het. Ik wil niet meer afhankelijk zijn van andermans goedkeuring of bevestiging. Ik wil dingen doen vanuit mijn eigen kracht omdat ik daar in geloof, omdat ik in mijzelf geloof!

voornemens

 

3. Ik wil weer starten met yoga en mediteren

In mei was ik begonnen met yoga meditatie. Dit heeft mij heel erg geholpen bij het rust vinden tussen alle drukke bezigheden door. Toch ben ik halverwege, zoals altijd, weer verdwaald geraakt in mijn enthousiasme. Ik vond werken belangrijker dus ik sloeg vaak over. Resultaat is dat ik al 6 weken niet ben geweest. 2017 Wordt het jaar van de focus, hiervoor is rust heel erg belangrijk. Een oplaadmoment waardoor je daarna weer helder kunt denken en door kan gaan.

voornemens

 

En tenslotte…

4. Ik ga alles vieren dit jaar!

En mijn laatste voornemen voor 2017 staat helemaal in het teken van dankbaar zijn. Als ik dingen behaal op persoonlijk of zakelijk vlak, wil ik dit vieren. Ik wil er even bij stilstaan, trots zijn en dankbaar zijn dat het zover is gekomen. En dit kunnen grote dingen zijn maar ik heb het ook over de kleine dingen in het leven. Hoe vaak zijn we even blij of trots om iets en gaan we daarna gewoon weer keihard door? HALLO, trek even een fles wijn open, ga uit eten, doe een vreugdedansje of vier het op welke kleine manier dan ook!

voornemens

 

Ik heb heel benieuwd wat jullie voornemens zijn en hoe jullie denken deze te behalen?

Liefs,
Charlotte