Deze glutenvrije eiwraps met lekker veel groente zijn gemaakt van boekweit. De meeste mensen zien boekweit als een graansoort, maar eigenlijk is het een zaad van een kruidachtige plant. En ook nog eens super gezond!

Het verschilt in gebruik weinig van graan en je kunt het verwerken in onder meer brood, ontbijtgranen, koek en pannenkoeken. Bovendien is het glutenvrij en geschikt voor mensen met een glutenallergie of coeliakie.

Boekweit heeft vele voordelen voor je gezondheid

In tegenstelling tot rijst, tarwe en maïs, scoort boekweit laag op de glycemische schaal. Dit helpt tegen toenames in de bloedsuikerspiegel, wat ervoor zorgt dat je niet snel trek krijgt. De bloem van boekweit bevat meer antioxidanten dan andere granen, wat vooral een gunstige werking heeft op onze bloedvaten.

Maar boekweit bevat meer eiwitten dan andere granen en het is rijk aan aminozuren.

glutenvrije eiwrap met groente

 

Het recept van glutenvrije eiwraps met lekker veel groente

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 50 gram boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 150 ml water
  • 1 snufje zout
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 grote hand spinazie
  • 6 champignons
  • 1 tl kurkuma kruiden (of kerrie)
  • 1 snuf zout extra
  1. Maak een mooi beslag van de boekweitmeel, 1 ei en 150 ml water.
  2. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak hierin 2 grote wraps.
  3. Leg deze even aan de kant op een bord.
  4. Snijd de champignons en beide kleuren paprika fijn.
  5. Verhit een beetje boter of olie in de koekenpan, bak de paprika en champignons 2 à 3 minuten.
  6. Voeg nu de spinazie toe en na 3 minuten de overige 2 eieren en kurkuma.
  7. Vul de wraps met de vulling en de pijnboompitten. (Je kunt de pijnboompitten eventueel eerst even roosteren als je dat lekker vindt).

glutenvrije eiwrap

 

Op zoek naar een andere variant? Deze met kikkererwten is ook een toppertje.

Liefs,
Charlie’s Kitchen