Mijn top 3 glutenvrije feestelijke recepten! - Charlie's Kitchen

Mijn top 3 glutenvrije feestelijke recepten!

glutenvrij

Vorige week zette ik een aantal feiten en fabels voor je op een rij over gluten (klik hier voor de volledige blog). In Nederland heeft 1% van de bevolking coeliakie. Wanneer zij iets eten dat gluten bevat ervaren zij vervelende klachten, zoals een opgezette buik, diarree, buikpijn en ijzertekort. En dat willen wij natuurlijk niet tijdens de feestdagen!

Daarom dook ik de supermarkt in, opzoek naar glutenvrije producten. Schär wil die mensen, met coeliakie en glutensensitiviteit, voorzien van heerlijke en veilige producten. Met ruim 120 verschillende glutenvrije producten in diverse categorieën (o.a. brood, zoete en zoute snacks, pasta, meel en diepvriesproducten) is het aanbod van Schär het grootste en meest gevarieerde in Europa. Ik kon er bij de Albert Heijn dan ook niet omheen, heerlijk rondneuzen welke ik kon gebruiken voor “feestelijke” recepten.

glutenvrij

Ik kwam thuis met de ciabatta, de butterkeks en meisterbäcker glutenvrij brood classic. De feestelijke sfeer kwam er meteen in thuis en ik ging aan de bak. Ik ben gek op bruschetta’s, ik maak dit dan ook geregeld als voorgerecht wanneer ik eters heb.

1) Glutenvrije bruschetta’s

Wat heb je nodig:

 • 3 sneetjes glutenvrije ciabatta
 • 1 tomaat
 • 1/3 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl olijfolie
 • 1 snufje oregano
 1. Bereid de ciabatta zoals staat aangegeven op de verpakking.
 2. Laat afkoelen, snijd in plakken en rooster even kort om en om.
 3. Snijd de tomaat, ui en knoflook fijn.
 4. Meng dit in een kom samen met de olijfolie en oregano.
 5. Meer smaak? Voeg wat peper en zout toe!
 6. Beleg de broodjes en serveer op een leuk bordje.

glutenvrij

Jullie lezen het goed, ik maakte glutenvrije gezonde wentelteefjes. En wat zijn ze lekker! Ik had ze nog nooit gemaakt, ik weet wel wat hier vaker op het menu gaat staan. En hoe feestelijk is dit als kerstontbijt bijvoorbeeld?

2) Glutenvrije wentelteefjes

Wat heb je nodig:

 • 2 sneetjes meisterbäcker glutenvrij brood classic
 • 1 ei
 • 10 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
 • 2 snufjes kaneel
 • 1 tl kokosrasp
 • 1 klontje boter
 • 2 a 3 el honing
 • 1 el pecannoten
 1. Verwarm het klontje boter in een pan.
 2. Breek het ei in een kom en meng dit met de kaneel en melk.
 3. Haal de sneetjes brood hier doorheen en bak ze dan om en om goudbruin.
 4. Leg ze op een bord, maak af met honing, kokosrasp en de pecannoten.

Nuu hebben we een heerlijk starter en een ontbijt, maar Charlie is dol op toetjes! Deze mocht dan ook niet ontbreken bij mijn top 3 glutenvrije recepten.

glutenvrij

 

3) Glutenvrije mini cheesecake

Wat heb je nodig:

 • 5 butterkeks koekjes
 • 1 tl kokosvet
 • 250 ml magere vanille kwark
 • 2 el roodfruit (diepvries)
 • 2 blaadjes gelatine
 1. Smelt het kokosvet.
 2. Mix dit samen met de koekjes in de keukenmachine helemaal fijn.
 3. Gebruik dit mengsel als bodem, druk heel goed aan en zet het een half uurtje in de vriezer.
 4. Laat de gelatine weken zoals staat aangegeven op de verpakking.
 5. Verwarm de kwark in een pannetje, voeg de gelatine toe en meng tot een glad mengsel.
 6. Doe dit mengsel op de bodem en zet weer in de vriezer voor ongeveer 2 uur.
 7. Maak het helemaal af met wat rood fruit als topping.

Ik ga jullie waarschuwen. Deze glutenvrije butterkeks koekjes hebben het effect op je dat je het hele pak wil opeten. Zo lekker!

Ik heb heel blij met het eindresultaat en hoop jullie zo op weg te hebben geholpen om glutenvrij de feestdagen door te komen! Op de website van Schär (klik hier), vind je nog talloze heerlijke recepten en inspiratie.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit bericht is gesponsord, nieuwsgierig? Lees hier mijn blog over geld verdienen met bloggen en mijn tweede deel hier.

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches