7x Waarom jij gin-tonic moet drinken - Charlie's Kitchen

7x Waarom jij gin-tonic moet drinken

Het is geen geheim dat ik gek ben op gin-tonic en dat is niet zomaar. Ik heb goed nieuws voor alle gin-tonic liefhebbers: er zitten gezondheidsvoordelen aan!

We zetten gin-tonic in het zonnetje

Je leest het inderdaad goed, want wist jij bijvoorbeeld dat er de nodige gezondheidsvoordelen aan dit drankje kleven? Ik zet ze met liefde voor jullie op een rijtje.

1. Je leeft langer

Het bevat fruit! Gin wordt namelijk gemaakt van jeneverbessen. Deze besjes bevatten flavonoïden die bijdragen aan het voorkomen van hartziekten én ook nog eens de bloedcirculatie bevorderen. Maar let wel op: ik sta voor balans! Wanneer je teveel gin-tonics achterover slaat, bereik je juist het tegenovergestelde.

2. Gin is goed voor nieren én lever

Met gin bedoel ik eigenlijk de jeneverbessen, ze hebben nog een krachtige eigenschap. Ze helpen namelijk ook om overtollig water uit je lichaam te krijgen. Hiermee verdwijnen ook meteen schadelijke afvalstoffen en bacteriën uit je lichaam, wat weer heel voordelig is voor je nieren en lever. Kortom een soort detox: een echte win-winsituatie!

gin-tonic

3. Met gin-tonic blijf je in balans

Dat andere alcoholische dranken, zoals bier en wijn, niet goed zijn voor je lijn, is algemeen bekend. Gelukkig kun je van een glas gin-tonic wél onbezorgd genieten. ECHT WAAR! Een glas gin bevat namelijk slechts 65 calorieën, terwijl een glas bier al snel 120 calorieën bevat. Dan moet je er nu niet twee gaan drinken natuurlijk.

4. Het kan helpen bij artritis

Ook kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van de jeneverbes de pijn verlichten bij mensen die last hebben van artritis.

5. Goed tegen verkoudheid en keelpijn

Heb je last van een verkoudheid? Of misschien wel bronchitis? De jeneverbes in gin bevat het stofje pineen, dat de doorbloeding van de slijmstoffen in je keel en longen bevordert.

Gin-Tonic is het medicijn tegen alles!

6. Je ziet er jonger uit

Zeg maar doei tegen anti-rimpelcrème en extreem dure serums: een fles Bombay Sapphire zit namelijk bomvol antioxidanten die de celvernieuwing in je lichaam een boost geven. SAY WHAT?! Het resultaat? Je huid voelt zachter aan én ziet er gezonder uit. Natuurlijk niet na een hele fles…

7. Gin-tonic zorgt voor een onvergetelijke avond

Maar als je dan toch een hele fles drinkt met je vrienden, heb je wel een onvergetelijke avond. Een avond waar je altijd aan terugdenkt wanneer je iemand een gin-tonic ziet drinken. Het maakt je aan het lachen en het geeft je een happy gevoel!

Do I need to say more?

Genoeg redenen om er vanavond eentje op je gezondheid te drinken.

Cheers toppers!

Liefs, Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

3 reacties op “7x Waarom jij gin-tonic moet drinken”

  1. Pingback: De leukste persoonlijke kiekjes van 2017 - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches