Het is geen geheim dat ik gek ben op gin-tonic en dat is niet zomaar. Ik heb goed nieuws voor alle gin-tonic liefhebbers: er zitten gezondheidsvoordelen aan!

We zetten gin-tonic in het zonnetje

Je leest het inderdaad goed, want wist jij bijvoorbeeld dat er de nodige gezondheidsvoordelen aan dit drankje kleven? Ik zet ze met liefde voor jullie op een rijtje.

1. Je leeft langer

Het bevat fruit! Gin wordt namelijk gemaakt van jeneverbessen. Deze besjes bevatten flavonoïden die bijdragen aan het voorkomen van hartziekten én ook nog eens de bloedcirculatie bevorderen. Maar let wel op: ik sta voor balans! Wanneer je teveel gin-tonics achterover slaat, bereik je juist het tegenovergestelde.

2. Gin is goed voor nieren én lever

Met gin bedoel ik eigenlijk de jeneverbessen, ze hebben nog een krachtige eigenschap. Ze helpen namelijk ook om overtollig water uit je lichaam te krijgen. Hiermee verdwijnen ook meteen schadelijke afvalstoffen en bacteriën uit je lichaam, wat weer heel voordelig is voor je nieren en lever. Kortom een soort detox: een echte win-winsituatie!

gin-tonic

3. Met gin-tonic blijf je in balans

Dat andere alcoholische dranken, zoals bier en wijn, niet goed zijn voor je lijn, is algemeen bekend. Gelukkig kun je van een glas gin-tonic wél onbezorgd genieten. ECHT WAAR! Een glas gin bevat namelijk slechts 65 calorieën, terwijl een glas bier al snel 120 calorieën bevat. Dan moet je er nu niet twee gaan drinken natuurlijk.

4. Het kan helpen bij artritis

Ook kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van de jeneverbes de pijn verlichten bij mensen die last hebben van artritis.

5. Goed tegen verkoudheid en keelpijn

Heb je last van een verkoudheid? Of misschien wel bronchitis? De jeneverbes in gin bevat het stofje pineen, dat de doorbloeding van de slijmstoffen in je keel en longen bevordert.

Gin-Tonic is het medicijn tegen alles!

6. Je ziet er jonger uit

Zeg maar doei tegen anti-rimpelcrème en extreem dure serums: een fles Bombay Sapphire zit namelijk bomvol antioxidanten die de celvernieuwing in je lichaam een boost geven. SAY WHAT?! Het resultaat? Je huid voelt zachter aan én ziet er gezonder uit. Natuurlijk niet na een hele fles…

7. Gin-tonic zorgt voor een onvergetelijke avond

Maar als je dan toch een hele fles drinkt met je vrienden, heb je wel een onvergetelijke avond. Een avond waar je altijd aan terugdenkt wanneer je iemand een gin-tonic ziet drinken. Het maakt je aan het lachen en het geeft je een happy gevoel!

Do I need to say more?

Genoeg redenen om er vanavond eentje op je gezondheid te drinken.

Cheers toppers!

Liefs, Charlie