Een gezondere versie van gevuld speculaas - Charlie's Kitchen

Een gezondere versie van gevuld speculaas

Het is mij gelukt hoor, een gezondere versie van gevuld speculaas. Sinterklaas komt er al snel aan en door alle drukte was ik bijna vergeten een recept voor jullie te posten.

De pepernoten laat ik dit jaar even achterwege, want die kunnen jullie wel kopen bij de supermarkt. We gaan voor het echte werk, een ontzettend lekker stuk gevuld speculaas.

Ik hoor iedereen al om mij heen klagen, december komt eraan en de lekkere dingen dus ook. Maar deze maand is toch ook gewoon om extra te genieten? En dat kan ook zeker, maar met mate! Ik bedacht me dat mijn guilty pleasure toch echt gevuld speculaas is, het liefste die van de bakker. Zo lekker vers, dat die blijft plakken aan je gehemelte.

Maar het is ongelooflijk, ik heb een nieuwe favoriet gevonden. Namelijk mijn eigen recept, kijk je mee?

 

Gevuld speculaas

Wat heb je nodig:
(voor 4 stukken)

 • 100 gram havermout
 • 100 gram speltmeel
 • 80 gram kokosvet
 • 100 gram amandelmeel
 • 100 gram verse dadels
 • 2 el speculaaskruiden
 • 1 tl kaneel
 • 1 snufje zout
 • 3 el honing of kokosbloesemsuiker
 • 1 scheutje water
 • 100 ml sojamelk (of amandelmelk)
 • 1 el amandelschaafsel
 • 1 keer eigeel

 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Doe de havermout, speltmeel, kokosvet (gesmolten), speculaaskruiden, kaneel, snuf zout, en sojamelk  in een kom. Gebruik een mixer of je handen om hier deeg van te maken, maak er een bal van en leg deze even opzij.
 3. Ontpit de dadels en laat ze even 10 minuten weken in warm water.
 4. Giet af en voeg dit samen met de amandelmeel, honing en een scheutje water. Mix alles in de keukenmachine of met het staafmixer tot een plakkerig geheel.
 5. Deel de bal in tweeën en sla deze plat. Je kunt de vorm natuurlijk zelf kiezen, ik ging voor vierkant.
 6. Beleg de bodem met het plakkerige deeg en leg daarop het tweede deeg.
 7. Bestrijk het deeg met eigeel en beleg met wat amandelschaafsel.
 8. Bak de speculaas in 20 tot 30 minuten.

Liefs,

Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Een gezondere versie van gevuld speculaas”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches