Gezonde vanillepudding met chiazaad, een super ontbijt!

Gezonde vanillepudding met chiazaad, een heerlijk romig en echt krachtig ontbijt. Ik kan zo genieten van mijn ontbijt, een momentje voor mijzelf, een moment van opladen voordat mijn energieke dag begint.

Chia… wat?

We hebben allemaal wel eens gehoord van superfoods. En ieder heeft hier zijn eigen mening over. Maar ik ben toch wel verslaafd aan deze kleine zaadjes. Deze omegabommetjes zijn niet alleen goed voor je darmen maar leveren ook magnesium, calcium, eiwitten en vezels. Ook helpt chiazaad om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen en om je spieren op te bouwen. Ik doe vaak een theelepel chiazaad in mijn smoothie of maak er een heerlijk ontbijtje van, zoals hier.

Gezonde vanillepudding met chiazaad

Wat heb je nodig:
(Voor 1 persoon)

 • 1 rijpe bruine banaan
 •  250 ml havermelk (of soja-, amandel- of kokosmelk)
 •  1 el honing
 •  1/2 tl vanillepoeder ongezoet (de bruine variant)
 •  3 grote el chiazaad

vanillepudding met chiazaad

 1. Doe de rijpe banaan, havermelk, honing en vanillepoeder in de blender en meng tot een glad mengsel.
 2. Doe het mengsel in een glas of kommetje en voeg de chiazaden toe. Meng dit heel goed door elkaar.
 3. Laat dit een nachtje in de koelkast staan, zie het als opstijven.
 4. Beleg de volgende ochtend jouw gezonde vanillepudding met je favoriete toppings. Denk aan noten, mulberries, jam of kokos.

Liefs,

Charlie

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 gedachtes op “Gezonde vanillepudding met chiazaad, een super ontbijt!”

 1. Avatar
  marleentjemiddendorp

  Leuk receptje voor eens iets anders als ontbijt. Vraagje(s):
  1. Kleurt het niet bruin door de banaan die je de dag ervoor al door mixt?
  2. Welk merk vanillepoeder gebruik je? Waar haal je dat? Check altijd even id supermarkt maar kan het niet vinden. Gaat het ook met poeder om vanillepudding te maken, van imperial? Of ben ik helelaal mis ? 🙂

  Heb net chiazaadjes gekocht en al een heerlijke smoothy met bevroren bosbessen, banaan, alpro kokos yoghurt chia en … jaja … tarwegras gemaakt. 🙂 #wezijngezondbezig en ik haal veel inspiratie uit je blog/instagram!

 2. Pingback: Havermout Kickstart - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches