Gezonde Nutella fudge, dat klinkt geweldig toch? Ik had zelf nog nooit fudge gemaakt, totdat ik deze gezonde Nutella fudge voorbij zag komen. En ik kan jullie vertellen DIT IS WAANZINNIG LEKKER!

Dit recept heeft precies de goede verhouding, waardoor je de fudge gewoon in de koelkast kunt bewaren. Maar pas op, het “ik eet alles in één keer op” gevaar is zeer aanwezig!!!

Nutella

Het perfecte tussendoortje!

En dat allemaal dankzij Milou. Hebben jullie wel eens gekeken op haar website Healthinut? Zeker doen, want zo kwam ik ook aan het recept van de gezonde Nutella fudge. Ook Milou vindt dat bij een gezonde leeftijl je voeding, lichaam en geest in balans moet zijn. Eet gezond en beweeg genoeg. Leef mindful, wees lief voor jezelf, maar vergeet vooral niet ook te genieten.

Daar houdt Charlie wel van!

Net als jullie van mij gewend zijn kunnen jullie bij Milou ook zien dat ze vaak gezondere varianten maakt van onze guilty pleasures. Zonder boter en geraffineerde suikers! Dat betekent niet dat we ons er helemaal mee moeten volproppen omdat het “gezond” is, want het blijven natuurlijk wel calorieën!

Nutella

Geniet elke dag van een stukje gezonde Nutella fudge

Of twee…

Wat heb je nodig:
(voor 10 stukjes)

 • 75 gram hazelnootpasta (ik gebruikte die van Biotoday/Albert Heijn)
 • 75 gram hazelnoten
 • 40 gram Tony Chocolonely Puur
 • 30 gram kokosolie
 • 30 gram agavesiroop
 • 10 gram cacaopoeder
 • 1/2 avocado
 1. Hak de chocolade in stukjes en smelt deze, samen met de kokosolie, in een pannetje op laag vuur.
 2. Giet dit vervolgens in de keukenmachine of gebruik het staafmixer opzetstuk. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de hazelnoten. Laat goed mixen zodat het een smeuïge massa wordt.
 3. Hak de hazelnoten fijn en houd 1/4 apart. Deze gebruik je als topping. Voeg de rest toe aan het smeuïge mengsel en roer goed door.
 4. Bekleed een bakje van ongeveer 12 bij 12 cm met bakpapier. Schep de fudge hierin en druk eventueel nog goed aan. Bedek dit met de laatste hazelnoten die je apart had gehouden.
 5. Zet minstens een uur in de vriezer om het snel te laten opstijven, daarna kun je de fudge bewaren in de koelkast.

nutella

Durf jij het aan?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: Voor degene die geen genoeg kan krijgen van Nutella, bekijk dit recept eens! (klik hier)