Toen ik jullie vorige week vroeg welke taart jullie graag gezonder wilden zien, kwam de ”cheesecake” erg vaak naar voren! En omdat ik natuurlijk naar jullie luister ben ik meteen aan de slag gegaan. Nu kunnen we allemaal het weekend genieten van wat lekkers bij de thee, of als ontbijt hihi. Maar nog belangrijker een gezonde en verantwoorde snack!

Wat heb je nodig voor de bodem:

* 40 gram dadels

* 150 gram amandelmeel

* 2 el gesmolten kokosolie

Wat heb je nodig voor de vulling:

* 750 gram magere kwark

* 6 gelatine blaadjes

* 2 tl vanille poeder, ongezoet

Wat heb je nodig voor de topping:

* Aardbeien

* Verse munt

* Blauwe bessen

* 2 gelatine blaadjes

   Gezonde Cheesecake

1) Vet de springvorm in met kokosolie.

2) Doe de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor of blender en mix ze tot een geheel.

3) Doe het mengsel in een springvorm, druk het goed aan en zet het 10 minuten in de koelkast.

4) Doe de magere kwark met wat blauwe bessen in een kom en meng het geheel goed.

5) Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken.

7) Verwarm een beetje van het kwarkmengsel in een pannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe. Haal de pan van het vuur. Roer goed door en voeg dan de rest van de kwark toe.

8) Voeg de vanille toe aan de vulling. Giet de vulling over de taartbodem.

9) Blend een beetje water met de aardbeien en verwarm dit in een pannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe. Haal de pan van het vuur. Roer goed door en doe dit over de taart heen.

10) Sluit af met wat aardbeien, munt en blauwe bessen. Laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven.

Smullen maar!

Liefs,

Charlie