Gezond fitter worden, dat betekent vaak heel wat aanpassingen om bij jouw doel te komen. Ik hoor zo vaak: ik heb daar geen tijd voor of ik vind eten en uit eten gaan zo lekker.

Mag ik dan echt niks meer?

Maar je hoort diezelfde mensen wel altijd klagen dat ze zijn aangekomen, altijd moe zijn, last van hun darmen hebben, er stress van krijgen en nog veel meer… En toch bedenken ze steeds weer smoezen om daar niets aan te hoeven veranderen.

Ik begrijp het, we hebben het allemaal druk en we zijn allemaal nooit tevreden. Je bent goed bezig, je gaat lekker sporten en eet gezonder. En dan komt die dag dat het even mis gaat.

Een groot drama, want alles is verpest

Je kunt het ook op een andere manier benaderen. Zoals bijvoorbeeld: ik heb een leuke dag gehad en ik heb genoten van het vele eten of niet sporten. Ga niet die negatieve spiraal in mensen, kin omhoog en weer verder! Een negatieve spiraal is het namelijk vaak, die haalt je naar beneden.

En weet je wie dat creëert? Jijzelf!

Maar hoe dan wel?

Lifestyle betekent letterlijk levenswijze. Het is een manier van leven voor de lange termijn. Het veranderen van jouw lifestyle is een proces waar tijd overheen gaat. Je wilt graag een fitter lichaam, meer zelfvertrouwen, lekkerder in je vel zitten, meer energie hebben en ga zo maar verder. Maar wees niet al te hard voor jezelf, je kunt niet alles 1,2,3 veranderen.

Stapje voor stapje gezond fitter

Als ik het heb over aanpassingen bedoel ik niet dat je niks meer mag, want hier gaat het dus fout. Van de hele dag uit je neus eten naar elke dag beulen in de sportschool. Van elke dag een dikke omelet met spek naar een salade of alleen een appel. Nee mensen, dat gaat echt niet werken, geloof me. Die stap is gewoon te groot! Want dan gaat het juist gebeuren, de “grote” fout. Je neemt chocola of gaat een keer niet trainen. Je faalt voor je gevoel, waardoor je besluit om maar die hele reep achter je kiezen te steken. Het extreem veranderen van de ene op de andere dag is geen nieuwe lifestyle, dat is een crash dieet.

En heel eerlijk, word jij daar écht gelukkig van?

12516133_1009028945826315_1052924151_n

De meest gezonde leefstijl is een leefstijl die werkt voor jou en die je langere tijd kunt volhouden. En wie ben ik om te zeggen hoe je dat precies moet doen? Durf op zoek te gaan naar jouw eigen manier, een manier waarbij je bewuste keuzes maakt, maar ook flexibel bent als het een keer niet gaat. En je je dan niet schuldig voelt, maar op een positieve manier werkt aan het gezond fitter worden!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Download hier jouw Daily Planner en begin vandaag nog met jouw avontuur van het op zoek gaan naar een gezonde leefstijl.

gezond fitter