Een aantal weken geleden kreeg ik een uitnodiging van Estée Strooker voor haar nieuwe boek “Vlees noch Vis”, hoe gaaf? Ik ken haar natuurlijk van 24 Kitchen en ze werd de eerste Masterchef van Nederland. Estée is 24 jaar, komt uit Arnhem en heeft nu al een eigen restaurant ‘t Amusement. Net als ik komt ze uit een hechte familie waar koken, lekker eten en gezelligheid belangrijk is. Oei, wat baalde ik dat ik niet kon komen, gelukkig mocht ik wel haar boek bewonderen. Het vrolijke maar vooral kleurrijke kookboek Vlees noch vis is een product van het gelijknamige programma op 24Kitchen met dit boek wil Estée graag laten zien hoe veelzijdig koken met groente kan zijn. Vlees noch vis heb je nodig dus, voor een gezonde, lekkere en gevarieerde maaltijd!

gevulde zoete aardappel

Hoe blij ben ik met dit boek! Ik word dan helemaal onrustig als ik er doorheen blader, dat wil ik maken, oh dat ook… dat ook!!! Ik heb er een voor jullie uitgekozen om te delen, gevulde zoete aardappel uiteraard met een Charlie twist 😀

Wat heb je nodig:
(4 personen)

 • 4 grote zoete aardappels
 • 1 blikje mais
 • 1 bakje cherrytomaatjes
 • 1 zak kidneybonen van Hak
 • 1 avocado
 • 1 rode paprika
 • 1 limoen
 • 1 tl komijn
 • 1 tl paprikapoeder
 • 8 plakken geitenkaas
 • 1 hand verse basilicum

Gevulde zoete aardappel

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en bestrooi ze met wat zout.
 3. Verpak de zoete aardappels in aluminium folie en pof ze circa 35 minuten gaar in de oven.
 4. Spoel de mais en kidneybonen goed af!
 5. Was en snijd de cherrytomaatjes en pluk de basilicum blaadjes.
 6. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en verwijder de schil. Snijd in blokjes of reepjes.
 7. Was ook de paprika en snijd ook deze in reepjes.
 8. Meng alle groenten samen in een kom met de paprika poeder en komijn.
 9. Na 35 minuten haal je de aardappels uit de oven en snijd je ze doormidden, doe op elke kant 1 plak geitenkaas en zet terug in de oven voor 10 minuten.
 10. Zodra deze klaar zijn beleg je ze met de groentenmix en dan nu lekker eten!

Estée, ik vind het een onwijs tof kookboek met heel veel nieuwe inspiratie en de gevulde zoete aardappel was erg lekker. Heel erg bedankt en wie weet koken we een keer samen!

Liefs,
Charlie’s Kitchen