Gevulde zoete aardappel met een Mexicaanse twist

Zoete aardappel gevuld met zuurkool en spek (klik hier) maakte ik al eerder, maar deze met een Mexicaanse twist is wel heel bijzonder. Bij Mexicaans denk ik altijd meteen aan bonen, mais of avocado. Je weet wel zo’n heerlijke nacho schotel met gesmolten kaas en guacamole. Maar ook aan taco’s en die spareribs met een zoete twist.

Vandaag gaan we op de vegetarische toer, een makkelijk maar heerlijk voedzaam recept.

Sweetness

De zoete aardappel wordt ook wel de bataat genoemd. Zoete aardappelen bevatten veel vezels die goed zijn voor onze darmen, mar ze geven ons ook een verzadigend gevoel. Daarnaast zitten ze boordevol vitaminen en mineralen. En die zijn dan weer goed voor onze lichaamsfuncties.

 

Gevulde zoete aardappel met een Mexicaanse twist

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 200 gram zwarte bonen
  • 200 gram mais
  • 500 gram crème fraîche light
  • 200 gram oude geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 1 bosje koriander
  • 2 tl tabasco of sambal als je van pit houdt!
  • Peper & zout
  1. Kook de aardappelen in zijn geheel gaar in ongeveer 12 tot 15 minuten.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  3. Was de bonen en mais goed.
  4. Snipper de rode ui en snijd zo klein mogelijk.
  5. Giet de pan met zoete aardappelen af, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de inhoud.
  6. Meng in een kom of een diep bord de ui, bonen, mais, geraspte kaas, tabasco, peper, zout en de inhoud van de zoete aardappel.
  7. Vul de uitgeholde aardappelen met dit mengsel en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven.
  8. Wanneer ze klaar zijn garneer je ze met de crème fraîche, de koriander en eventueel wat extra peper en zout!

 

Wat ik zo heerlijk vind aan zoete aardappel is dat je er werkelijk alles mee kunt doen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een romige “soep“, een “quiche” of misschien wel een “burger“.

Liefs,
Charlie

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 gedachte op “Gevulde zoete aardappel met een Mexicaanse twist”

  1. Avatar

    Super lekker! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, leuke recepten. Dit ziet er echt fantastisch uit op de foto’s! Ik ga dit snel maar eens maken.

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches