Dit ontbijttaartje met zwarte kersenjam was zo’n succes, dat Hero hem gewoon gedeeld heeft op hun pagina. Misschien kennen jullie de JamStudio al? Als je hier klikt dan zul je begrijpen hoe trots ik ben!
Ik kwam op het idee voor dit ontbijttaartje terwijl ik een beetje door oude foto’s aan het swipen was op mijn Instagram feed.
Een tijdje terug maakte ik ook een ontbijttaartje, maar dan alleen met banaan en extra eiwitten. (Klik hier voor het recept). Ook al een recept dat niet moeilijk is en oh zo lekker op een zondagmorgen als het nog warm uit de oven komt!
Gevuld ontbijttaartje met zwarte kersenjam
Wat heb je nodig:
- hand blauwe bessen
- 1 eetlepel kersenjam Hero
- 1 ei
- 3 el havermout
- 1 banaan
- 2 el speltmeel
- 1 bakvormpje
- vork
- kom
1) Verwarm de oven voor op 175 graden.
2) Prak de banaan fijn, meng dit met het ei, havermout en meel.
3) Doe de helft van het mengsel in het bakvormpje.
4) Doe hier een grote eetlepel kersenjam op en doe daaroverheen de rest van het mengsel.
5) Bedek het tenslotte met de blauwe bessen.
6) Bak het ontbijttaartje in ongeveer 25 minuten gaar.
Ziet dat er niet fantastisch uit? Ik ga volgende week eens proberen zelf jam te maken, benieuwd of dat gaat lukken 😀
Liefs,
Charlie’s Kitchen
4 reacties op “Gevuld ontbijttaartje met zwarte kersenjam”
Ziet er superlekker uit! ga ik zeker snel uitproberen. Denk je dat het speltmeel ook vervangen kan worden door kokosmeel of havermeel??
of door eiwitpoeder
Is het voor 1 persoon ? 🙂
Hoi! Leuk recept, heb je tips voor hoe ik het voor hoe ik het veganistisch (dus zonder het ei) kan maken? Groetjes lara