Stamppot van zuurkool met worst kennen we denk ik allemaal wel. Maar deze combinatie met zoete aardappel en spekjes is heel bijzonder, voornamelijk bijzonder lekker! De combinatie van zoet, zuur en zout zorgt voor een feestje in jouw mond.

Best zuur!

Voor een optimale gezondheid mag je regelmatig zuurkool eten. De probiotica die hierin zit zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen. Ook bevat het veel vezels, mineralen en vitaminen voor een hoger energieniveau!

gepofte zoete aardappel met spekjes

Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2  zoete aardappelen
  • 250 gr zuurkool 
  • 100 gr magere spekreepjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de zoete aardappelen grondig en verwijder eventuele oneffenheden. Prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie, peper en zout.
  3. Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappel is gaar als je deze met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.
  4. Bak in een pan de spekreepjes goudbruin.
  5. Verwarm in de andere pan de zuurkool.
  6. Haal de gepofte zoete aardappel uit de oven. Trek hem uit elkaar met een vork.
  7. Verdeel de zuurkool over de geroosterde zoete aardappel.
  8. Maak het af met een lepel spekreepjes.

Geïnspireerd door Uit Pauline’s keuken!

Liefs,

#Teamcharlie