De foto’s zijn een beetje donker, maar het recept van deze gele curry met gamba’s mag je gewoon niet missen!

Soms kunnen simpele recepten zo ontstaan op een drukke zondag. Ik had de hele dag gewerkt en was te moe om ingewikkeld te gaan doen. Maar gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn en kan zeker ook heel erg lekker zijn.

Ook hiervan maak ik gewoon lekker twee porties, zodat ik de dag erna, waarschijnlijk na weer een drukke dag, zo mijn bordje kan opwarmen en kan smikkelen.

Wist je dat je ook je eten kunt invriezen? Lekker doen als je bang bent dat je anders een vette hap gaat halen. Wat op z’n tijd natuurlijk wel mega lekker is!

gele curry

 

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 250 gram garnalen
  • 300 gram grove wokgroenten
  • 1 blikje kokosmelk light
  • 1 zakje gele currypasta (ik had er 1 van fairtrade)
  • 1 rode peper
  • 2 centimeter verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram basmati rijst

Optioneel: verse koriander, echt heerlijk!

  1. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Haal de zaadjes uit de rode peper, tenzij je van extra heet houdt, en snijd deze in ringen.
  3. Schil de gember en snijd deze zo fijn mogelijk.
  4. Pak een grote wok en verhit de olie.
  5. Pers de knoflook erboven uit en voeg ook de gember en peper toe.
  6. Wok nu de gamba’s en groenten om en om.
  7. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de curry toe. Laat op een laag vuur staan zodat alle smaken lekker vrijkomen.
  8. Doe de rijst op het bord en schep hieroverheen de gele curry.

gele curry

Liefs,
Charlie’s Kitchen