Ik ben gefrustreerd want ons lichaam is zo mooi - Charlie's Kitchen

Ik ben gefrustreerd want ons lichaam is zo mooi

Als voedingsdeskundige frustreert het mij enorm dat veel mensen alleen maar bezig zijn met hun lichaam. Met hun uiterlijk en gewicht. Bezig zijn met gewicht verliezen en het nastreven van het ‘perfecte plaatje’. Wat is er gebeurd met gewoon goed voor onszelf zorgen? Voeden is belangrijker dan snel resultaat, voeden gaat ons helpen bij alles.

Lekker in je velletje

Een tijd terug deelde ik een persoonlijke blog over waarom ik geen calorieën tel. Ik kreeg zoveel reacties, berichtjes en mailtjes, dat alles in mijn hoofd weer begon te kriebelen. We willen ons allemaal lekkerder in ons vel voelen, blij zijn en energie hebben. Of zie ik dat verkeerd?

Ik wil niks liever dan iedereen helpen met liefde te hebben voor ons lichaam, want potverdikkie wat hebben we een mooi lichaam. Ons lichaam vertelt ons alles en brengt ons overal. Door goed voor ons lichaam te zorgen, en dit zit niet alleen in voeding, kun je zoveel terugkrijgen aan energie. En met die energie kun jij alles doen waar jij gelukkig van wordt. Voor de een is dit sporten, de ander wil reizen, hard werken of stappen met vriendinnen, maar uiteindelijk zoeken we allemaal naar dat geluk.

We zijn obsessief bezig met wegen, of calorieën tellen of sporten. We nemen alles aan wat op tv gezegd wordt, wat langs komt op social media of wat jouw trainer je vertelt. Maar wat wil jouw lichaam? Wat is er gebeurd met naar jouw lichaam luisteren?

Als je geen honger hebt eet je toch niet?

Wat zeg ik nu? Niet eten! Waarom zou je eten als je echt geen honger hebt? Is er ergens een wet waar staat geschreven dat je moet eten? Deze regels maken wij allemaal zelf in ons hoofd en tijdens mijn coaching programma probeer ik mensen te leren luisteren naar hun lichaam en een leefstijl te vinden die bij hun past. En dat begint bij je lichaam optimaal voeden, zodat het optimaal functioneert en jij vanuit dat punt aan jouw doel kan werken.

De juiste voedingsstoffen binnenkrijgen speelt hierbij een hele belangrijke rol. Eet voedzaam en gevarieerd, eet rustig en geniet. Klinkt zo makkelijk, maar in de praktijk blijkt het toch allemaal heel erg moeilijk te zijn voor ons.

We hebben zo’n mooi lichaam en dat lichaam heeft een draaiende motor, namelijk je darmen. Hier worden grotendeels de voedingsstoffen opgenomen die wij eten. Deze worden allemaal ingezet voor de juiste functies, zodat wij kunnen kijken, bewegen, een mooie huid hebben, ons haar groeit en ga zo maar door. Dingen die voor jou misschien nu heel normaal zijn, maar waar ons lichaam hard voor moet werken. Ik zeg altijd maar, een auto met de verkeerde benzine functioneert uiteindelijk ook niet meer.

lichaam

Feed your mind

En daarbij komt natuurlijk ook een stukje mindset. Want WHO CARES wat andere mensen denken over jouw manier van leven of over jouw lichaam. Ik ben trots op mijn lichaam, ik voel mij sterk, energiek en sexy.

Als ik dit tegen anderen zeg kijken ze mij raar aan. Leven we dan in een wereld waarin je je niet comfortabel en sexy mag voelen in je eigen lichaam? Pure jaloezie, want stiekem wil iedereen dit wel. Ik voel mij goed omdat ik weet wat mijn lichaam nodig heeft, ik voel als ik hunker naar koolhydraten, blijkbaar heeft mijn lichaam op dat moment meer energie nodig. Ik voel wanneer ik vol ben en niet meer hoef te eten, ik weet wanneer ik lekker kan genieten en wanneer ik meer eet en dus kan aankomen.

Dan eet je de volgende dag toch gewoon iets minder?

En weer, zo simpel. Zo simpel is het namelijk, we maken het onszelf allemaal zo moeilijk. Stop met jezelf in allerlei bochten wringen, jezelf elke dag wegen, jezelf 6 keer per week naar de sportschool schoppen omdat het moet en stop met eindeloos die calorieën tellen. Schrijf je voeding eens een week op, bestudeer je eigen voedingspatroon eens. Eet je gevarieerd? Wat voor cijfer geen je je energieniveau? Heb je een goede stoelgang? Slaap je goed?

Ik vind dat dit voor iedereen geldt, dik of dun, slank of niet. Ga eerst eens terug naar de basis, voed je lichaam en ga vanaf daar werken aan jouw doel op de manier die voor jou werkt.

Wil jij ook een gezonde relatie met eten ontwikkelen?

Meer zelfvertrouwen door een positieve manier van denken en kijken?

Maar vooral meer balans ervaren?

Klik dan hier de volgende pagina!

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Ik ben gefrustreerd want ons lichaam is zo mooi”

  1. Avatar

    Wat mooi geschreven. Ik heb wel problemen met eten en mijn werk ik kan niet zelf bepalen wanneer ik pauze heb, dus dan is het vaak zo dat ik pauze heb en nog geen honger heb, maar ik moet dan wel iets eten want daarna heb ik geen pauze meer, en mag niet onder werk eten ik vind dat echt moeilijk en vervelend. Begin ook op twee dagen pas om half 12 en dan zit ik om 11 uur al middag te eten, want ik heb dan pas na twee uur pauze van 15 min en moet dan nog tot 6 uur werken terwijl ik op mijn vrije dag gewoon middag eet als ik honger krijg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches