De schappen in de supermarkt liggen vol met suikerdrankjes, ook voor jullie kindjes. Veel kinderen leren niet om van jongs af aan water te drinken, terwijl dit zo belangrijk is voor ons lichaam. Wist je dat één van de grootste bronnen van verborgen suikers kant-en-klare pakjes drinken voor kinderen zijn?

Lezen is weten!

Heb je wel eens goed gekeken naar de ingrediëntenlijst? 4 Klontjes suiker in 200 ml drinken is bijna “normaal”. Leer je kind van jongs af aan water te drinken, de smaak wordt namelijk al jong bepaald. Natuurlijk mogen ze soms heus nog wel wat lekkers, maar beperk de suikerinname. Deze kant-en-klare pakjes drinken zijn de grootste suikerboosdoeners voor de kids!

fristi

Wie is er niet opgegroeid met Fristi?

Fristi staat behoorlijk bovenaan als je kijkt naar de favoriete drankjes van de kinderen, maar deze bevat ook veel suikers. Niet alleen zit het vol bewerkte suiker en melk, maar ook vol met andere onbekende ingrediënten die absoluut niet goed zijn voor ons lichaam. Fristi is geen drankje voor kinderen dat ze elke dag moeten drinken, het liefst eigenlijk helemaal niet. Het is niet voedzaam en daarnaast is het leeg vullend, waarmee ik bedoel dat het weinig tot geen voedingsstoffen bevat.

Fristi rood fruit

Waaruit bestaat dit eigenlijk? Op het etiket kom je het volgende tegen:

Magere gefermenteerde melk, melkbestanddelen (weipermeaat), water, multivruchtensap uit geconcentreerd sap 5% (2,5% druif, 1,7% appel, 0,8% bes, 0,01% aardbei, 0,01% framboos, 0,01% braam, 0,01% kers), suiker, fructosestroop, stabilisator: pectine, stabilisator (guargom), stabilisator dikaliumfosfaat, stabilisator: trinatriumcitraat, aroma, calciumlactaat, kleurstof (karmijnzuur), koemelkeiwit.

Weinig gezonde ingrediënten zo te zien. Mogen ze nu nooit meer uit een pakje drinken? Dat zeg ik niet! Maar ik ga het jullie wel een stukje makkelijker maken met dit heerlijke receptje van homemade Fristi voor de kids, maar dan gezond!

fristi

Fristi voor de kids

Wat heb je nodig:

  • 250 gram diepvries aardbeien
  • 125 gram diepvries frambozen
  • 3 el honing
  • 1 liter ongezoete amandelmelk
  1. Laat de aardbeien en frambozen ontdooien.
  2. Meng deze samen met 3 el honing en pureer dit met een staafmixer.
  3. Wrijf door een zeef en doe het daarna in een blender samen met 1 liter ongezoete amandelmelk.
  4. Bewaar tot gebruik in de koelkast, wel even roeren vóór het drinken!
  5. Ik gebruikte de pulp in mijn bananenbrood als extra toevoegingen.

fristi

En daar wordt ze blij van!

Ik ben heel benieuwd wat jullie kids er van vinden, vergeten jullie mij niet te taggen op Social Media?

Liefs,
Charlie’s Kitchen