Frisse rivierkreeftjessalade voor op een broodje of misschien op een simpele cracker. Ik kan eindeloos varieren met beleg en dan voornamelijk met salades.

Jullie maken mij blij!

Jullie, ja jullie, lieve volgers. Jullie zijn duidelijk bereid om zelf dingen te maken met verse producten en als je de smaak te pakken hebt, dan wil je niet meer anders. En wees nou eerlijk, zoveel tijd kost het echt niet. Het is tijd die je steekt in je eigen gezondheid en je krijgt er wel heel veel voor terug.

Frisse rivierkreeftjessalade in een handomdraai

Vandaag gaan we weer voor een makkelijk recept en ditmaal met rivierkreeftjes. Rivierkreeftjes zijn één van de eetbare kreeftsoorten. Het verschil met de gewone kreeft is dat deze kreeftsoort, zoals de naam al doet vermoeden, leeft in zoet water. De kreeftjes zijn klein en gekookt hebben ze een oranje-roodachtige kleur met wit vlees. Rivierkreeft die te koop is in de supermarkt is vaak al voorgekookt en gepeld.

Frisse rivierkreeftjessalade

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 3 el cottage cheese of magere kwark
  • 1 el ketchup of tomatensaus
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 snufje geroosterd paprikapoeder
  • 2 el zoete tuinerwten (diepvries)
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 bosje verse bieslook
  • peper en zout
  1. Snijd de tomaatjes doormidden en houd er een paar apart als garnering.
  2. Leg de bevroren zoete tuinerwten ongeveer 10 minuten in een kommetje heet water, zo behouden ze die lekkere bite!
  3. Meng nu in een andere kom de cottage cheese met de ketchup of tomatensaus. Voeg 2/3 van de rivierkreeftjes toe, het chilipoeder, geroosterde paprikapoeder, peper, zout, tuinerwten, tomaatjes en 2/3 van de verse bieslook (fijngesneden).
  4. Versier het geheel met de laatste rivierkreeftjes, tomaatjes en verse bieslook.

rivierkreeftjesalade

Liefs,

#TEAMCHARLIE