Alleen maar vlees op de barbecue is wel heel erg 2001. Tegenwoordig maken wij een feestje van de BBQ met een tafel vol heerlijke bijgerechten. Deze frisse en gezonde aardappelsalade met o.a. paprika is een heerlijk bijgerecht bij de barbecue. BBQ nieuwe stijl noemen we dat!

Vandaag is rood

De gekleurde paprika’s zijn inmiddels een populaire groenten. Makkelijk om tussendoor rauw te snacken, maar ook heerlijk op de BBQ of door een gerecht heen! Wist je dat de rode paprika twee keer meer vitamine C bevat dan de groene paprika? De oranje paprika is echt de vitamine C bom van allemaal.

Aardappelsalade

Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 2 paprika’s
  • 3 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 tl olijfolie

Voor de dressing:

  • 2 el volle yoghurt
  • 1 flinke tl mayonaise
  • 1 tl azijn
  • peper en zout naar smaak
  • verse koriander en peterselie naar smaak
  1. Was en snij de aardappelen in grove stukken (de schil laat je zitten) en kook deze 7 minuten;
  2. Was en snij de paprika en tomaat en snij in stukken;
  3. Het sjalotje en de knoflook snij je ook fijn en bak je in de olijfolie in een koekenpan, voeg de paprika en de tomaat toe, bak zo’n 7/8 minuten op laag vuur;
  4. Ondertussen zijn de aardappels gekookt. Giet deze af en spoel af onder koud water;
  5. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng goed door elkaar;
  6. Doe tenslotte de aardappels en de paprika, tomaat en sjalot bij elkaar en giet de dressing eroverheen. Meng door elkaar en voeg nog wat koriander en peterselie toe voor extra smaak.

Liefs,
Charlie

PS: Meer van de zoete aardappel? (klik hier)