Toen mijn vriendin een foto van haar eten naar mij stuurde via de app, had ik werkelijk geen idee wat ze aan het eten was. Char, dat is Foe Yong Hai! Dat ken je toch wel? Sorry, ik heb dit nog nooit besteld bij de Chinees. Ik bestel eigenlijk nooit Chinees, maar dat ter zijde. Maar zelf iets maken, en dan ook nog eens iets heel nieuws vind ik natuurlijk wel heel erg interessant. Natuurlijk ben ik hier de hobby kok, maar ook ik ben wel eens inspiratieloos. Of ben ik moe en heb dan zo’n vriendin nodig die ook lekker creatief is. Sacha, mijn wandelmaatje is lekker creatief en dat maakt het extra leuk.

Foe Yong Hai

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 cm gember
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 pak passata
 • 2 el ketjap
 • 1 el suiker
 • 8 eieren
 • 1 scheutje room
 • 1 prei
 • 1 puntpaprika
 • 5 champignons
 • 100 gram rivierkreeftjes
 • 100 gram krab
 • 1 snuf peper
 • 1 snuf zout
 • 1 snuf bieslook
 • 1 snuf pikante paprika poeder
 • 120 gram bruine rijst
 1. Snijd alle groenten (behalve de ui, gember en knoflook) fijn en meng dit in een kom met 5 eieren. Voeg ook de krab en rivierkreeftjes toe.
 2. Gebruik van de overige 3 eieren alleen het eiwit.
 3. Maak op smaak met de kruiden.
 4. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
 5. Pak een grote of 2 kleine pannen en bak hier omeletten in.
 6. Fruit in een andere pan de gember ui en knoflook aan, voeg de tomatenpuree en passata toe.
 7. Breng op smaak met de ketjap en suiker, laat 5 min. pruttelen.
 8. Schep de omelet op, voeg wat rijst toe en natuurlijk de lekkere saus.

Foe Yong Hai

Foe Yong Hai

Liefs,
Charlie’s Kitchen