Foe Yong Hai - Charlie's Kitchen

Foe Yong Hai

Foe Yong Hai

Toen mijn vriendin een foto van haar eten naar mij stuurde via de app, had ik werkelijk geen idee wat ze aan het eten was. Char, dat is Foe Yong Hai! Dat ken je toch wel? Sorry, ik heb dit nog nooit besteld bij de Chinees. Ik bestel eigenlijk nooit Chinees, maar dat ter zijde. Maar zelf iets maken, en dan ook nog eens iets heel nieuws vind ik natuurlijk wel heel erg interessant. Natuurlijk ben ik hier de hobby kok, maar ook ik ben wel eens inspiratieloos. Of ben ik moe en heb dan zo’n vriendin nodig die ook lekker creatief is. Sacha, mijn wandelmaatje is lekker creatief en dat maakt het extra leuk.

Foe Yong Hai

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 cm gember
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 pak passata
 • 2 el ketjap
 • 1 el suiker
 • 8 eieren
 • 1 scheutje room
 • 1 prei
 • 1 puntpaprika
 • 5 champignons
 • 100 gram rivierkreeftjes
 • 100 gram krab
 • 1 snuf peper
 • 1 snuf zout
 • 1 snuf bieslook
 • 1 snuf pikante paprika poeder
 • 120 gram bruine rijst
 1. Snijd alle groenten (behalve de ui, gember en knoflook) fijn en meng dit in een kom met 5 eieren. Voeg ook de krab en rivierkreeftjes toe.
 2. Gebruik van de overige 3 eieren alleen het eiwit.
 3. Maak op smaak met de kruiden.
 4. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
 5. Pak een grote of 2 kleine pannen en bak hier omeletten in.
 6. Fruit in een andere pan de gember ui en knoflook aan, voeg de tomatenpuree en passata toe.
 7. Breng op smaak met de ketjap en suiker, laat 5 min. pruttelen.
 8. Schep de omelet op, voeg wat rijst toe en natuurlijk de lekkere saus.

Foe Yong Hai

Foe Yong Hai

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Foe Yong Hai”

 1. Avatar

  Yam! Wil ik zeker een keer gaan maken! Maar even voor mijn begrip: hoe authentiek is dit recept eigenlijk? Heb je dit zelf uitgezocht of het recept van iemand anders gebruikt?
  En is het heel erg als je in stap 1/2 alle eieren volledig gebruikt? Anders heb ik 3 eierdooiers over en geen idee wat ik daarmee moet. Dan kluts ik die liever meteen mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches