Vorige week schreef ik een super leuke blog over de film Brasserie Valentijn, een van jullie was de gelukkige vandaag met mij op pad te gaan. Pascale kreeg vorige week via de mail het goede nieuws, ze reageerde meer dan enthousiast dus de toon was gezet. Wij moesten ons gisteren om half 10 melden in het Ramada Hotel Amsterdam waar ons een workshop stond te wachten in Floor 17 van niemand minder dan Inan Sahin.

floor

Floor17 is een liefdesverhaal over eten en drinken.
Het is een beleving… één die je moet blijven ervaren. Ik wil eigenlijk al een tijd hier eten samen met m’n vriend maar je weet hoe het gaat he, de tijd vliegt en voordat je het weet ben je het vergeten. Toen ik binnenkwam keek ik mijn ogen al uit, wat een uitzicht!

De producten van Floor 17 komen van dichtbij, omdat ver weg niet nodig is… De vis is verantwoord en uit de Noordzee, omdat dat lekkerder is… Het vlees komt uit het Vechtdal, omdat de koeien daar het beste behandeld worden… Het brood komt uit Amsterdam (enige wat ze niet zelf maken!), omdat je proeft dat het ambachtelijk is… Onze specerijen komen van ver, omdat ze daar lekkerder zijn dan hier…

floor

floor

Als het avond is zie je overal lichtjes, hoe romantisch is dat? Maargoed, terug naar de workshop en opnames! Sanne Vogel stond klaar om mee te doen want het draaide uiteindelijk allemaal om haar film Brasserie Valentijn. Het eten dat geserveerd wordt in de film gingen wij nu maken en daarna oppeuzelen. We begonnen bij de patisserie waar Mark enthousiast klaar stond om ons de kneepjes te leren over merengue maken, ik was meteen op de goede afdeling want Charlie LOVES toetjes!

floor

floor

Beginnen jullie al te kwijlen? De sfeer in de keuken was zo goed en de gerechten waren echt goed te doen. Om te maken bedoel ik dan, de smaak was echt WOWIE! Want natuurlijk aan het einde van de workshop mochten we met z’n allen aan tafel en genieten van al dit lekkers, uiteraard nam ik een wijntje erbij. Wel verdiend toch na zo’n zware ochtend?

floor

floor

Maar nu hebben jullie meer foto’s gezien dan tekst want de reden dat ik hier was is om de smaak te proeven van Brasserie Valentijn de film. Brasserie Valentijn speelt zich af tijdens de loop van één avond en voornamelijk in het restaurant. Een kleine verhaallijn maar ik vond het vol humor en ook wel romantiek. Ik hou van dit soort slappe films in een positieve zin! Het lijkt me een heerlijke plek om te eten want de sfeer is relaxed en rustig. De warme aankleding van de eetzaal, de imponerende entree, het statige trappenhuis, de intimiteit van de keuken: elke locatie wordt ten volle benut. De film speelt zich af op Valentijnsdag en aangezien dat vandaag is heb ik wel iets heel leuks voor jullie!

Ik mag maar liefst 5×2 kaarten weggeven voor de film Brasserie Valentijn! HOE COOL?

Nodig onder mijn Facebook post of Instagram post jouw Valentijn uit en wie weet gaan jullie aankomende week op date!

Liefs,
Charlie’s Kitchen