Heel social media staat er mee vol, fit dit, fit dat en fit zo. Iedereen verstaat iets anders onder fit, ik voel me fit als ik lekker beweeg en gezond eet. De ander wil een sixpack en weer een ander voelt zich pas fit als die een marathon kan rennen. Trek je daar niks van aan, trek je eigen plan. Ga dit jaar lekker bewegen en ga op fitjourney!

Ik sport eigenlijk al mijn hele leven, van basketbal tot hardlopen en fitness. Maar mijn vriend was helaas niet zo sportief, de bank en zijn biertje was zijn manier van fit zijn. Ieder zijn ding, dus ik liet hem zijn gang gaan. Maar toch na 7 jaar, jaja jullie lezen het goed het duurde even maar hij werd toch nieuwsgierig. Ik regelde voor hem een PT bij mij op de sportschool en eigenlijk al na 1 PT had meneer de smaak te pakken hoor, ik zei het toch. Ohnee dat mocht ik niet zeggen..

Het alleen gaan sporten of met een buddy is een heel verschil. Of het nu met je vriend is of met een vriendin! Ik kreeg veel meer plezier in het sporten, we konden samen gaan en elkaar motiveren. Dit gelde niet alleen voor de workouts, maar ook op gebied van voeding. Natuurlijk is het bij iemand die niet sportte heel makkelijk om snel progressie te zien, des te frustrerender voor mij. De avondjes dat ik op de bank wilde blijven hangen met een wijntje en brie zei meneer; hallo we gaan sporten hoor. Wat voor beest heb ik gecreëerd?!

Samen_fit_ropes_workout

Eenmaal een jaar later en 8 jaar samen wilde ik mijn vriend verrassen. En nee niet met een standaard etentje of weekendje weg, want die kennen we inmiddels wel. Ik wilde hem laten zien hoe trots ik op hem ben, hoe fit die is geworden en hoe keihard we samen gaan werken aan onze doelen in het nieuwe jaar. Ik leerde Robbert Miedema kennen via Fitgirls vorig jaar, zijn flyer stond nog bij mij in huis en mijn vriend zag dit als motivatie. Ik heb hem benaderd of hij onze een geweldige workout wilde geven om niet te vergeten. En dat is gelukt, want tijdens het typen van deze blog sta ik krom van de spierpijn!

Het adres van de sportschool was Gare du Nord en ik schreef een kaart voor mijn vriend met 2 hints:

  1. Sportsokken
  2. Gare du Nord

Hij werd gek, gaan we naar Frankrijk? Gaan we lopen? Gaan we op reis? Alleen de voorpret was al hilarisch. Op de dag van de training kwamen we aan bij Robbert en Robin had het meteen door voor wie we kwamen, de blik op zijn gezicht was goud waard! Robbert vroeg ons even 1500 meter te gaan roeien, om op te warmen… Mijn tong hing al op de grond…

Fitcouple

Het plezier hebben in bewegen is zo belangrijk, heb je plezier dan wil je meer of vaker en ga je meer of vaker dan ga je resultaten zien. Zoek iemand die je van de bank af kan sleuren en ga samen bewegend het nieuwe jaar is, zoek iets leuks! En je hoeft niet meteen een marathon te gaan rennen of je vol in het krachthonk te gooien. Zoek iets wat bij jou past en GO FOR IT!