Zoals jullie weten gebruik ik al een hele tijd de eiwitten van Orangefit, waarom dat lees je in dit vorige artikel (lees hier). Orangefit en ik willen beide hetzelfde: de wereld gezonder en fitter maken. Ik vind dat hoogwaardige, plantaardige producten hier een bijdrage leveren aan onze gezondheid en onze sportprestaties. Ik denk dat ongeveer 2 maanden terug Orangefit kwam met hun eerste “Fit Bar“, ik natuurlijk ontzettend blij want dit is super handig als tussendoortje op mijn werk.

 

De Fit Bar is een reep die bestaat uit noten, fruit, zaden en plantaardige eiwitten. Het in een compleet tussendoortje die bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten zonder allemaal rare kunstmatige toevoegingen. Alleen daarom ben ik al fan en hij smaakt ook nog eens ontzettend lekker. Wie houd er nu niet van chocola? Ideaal voor onderweg, op het werk, in de auto of voor/na je training.

orangefit

Maar wat zijn nu echt de voordelen van deze Fit Bar?

  1. Rijk aan vezels: vezels zijn o.a. goed voor onze stoelgang.
  2. Het geeft ons energie: deze reep is een bron van energie en bevat koolhydraten (suikers) die grotendeels afkomstig zijn uit de dadels en rozijnen.
  3. Veel vitaminen: zo zitten er dadels in deze reep die veel vezels, vitaminen, mineralen e een kleine hoeveelheid aminozuren bevatten.
  4. Gezonde vetten: de amandelen die in deze reep zijn verwerkt zijn een goede bron van vitamine E, ook wel een verzamelnaam voor een groep antioxidanten die je lichaam beschermen tegen verschillende ziektes. Maar ook vind je hierin magnesium!
  5. Chiazaden: Chiazaden zijn super gezond, ze bestaan uit eiwitten, vezels, antioxidanten en mineralen. Daarnaast zijn chiazaden een goede bron van onverzadigde omega-3 verzuren en houden daarbij onze hersenen gezond.
  6. Eiwitten: zoals ik al eerder vertelde zijn eiwitten heel belangrijk voor ons lichaam. Ze bevatten alle aminozuren die je lichaam nodig heeft en zorgen voor een goed herstel of dragen bij aan het behouden van je spieren tijdens het afvallen.

Liefs,
Charlie’s Kitchen