fbpx

Feest voor iedereen met deze tafel vol lekkers!

De afgelopen week zagen jullie al van alles voorbijkomen om van jouw Kerst een feest te maken. Maar naast lekkere en inspirerende recepten willen we ook allemaal een glaasje lekkers tijdens de feestdagen.

Welke wijnen en gerechten passen bij elkaar? Ik help jullie op weg naar een feest voor iedereen met deze tafel vol lekkers!

Jullie vroegen aan mij welke betaalbare wijnen je goed kunt combineren met feestelijk eten. Ik ging naar de Aldi, omdat ik zelf vind dat hun wijnen een goede kwaliteit hebben met een lage prijs. Ik kocht drie verschillende, namelijk de Prosecco Spumante Brut, Amarone en een andere prachtige rode wijn: La Margue. Alle drie kosten ze nog geen 10 euro, dus wie nodig jij nog meer uit voor de Kerst?

Hieronder vind je drie gerechten die perfect passen bij de wijnen. Ik heb alle ingrediënten ook bij de Aldi gehaald, dat maakt het wel zo makkelijk. Zullen we dan maar starten met de Prosecco?

Clubsandwich met peper rosbief

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 100 gram peper rosbief
  • 1/2 eetrijpe avocado
  • 1 el tomaten tapenade
  • 1 el mayonaise
  • 2 Turkse mini broodjes
  • 1 hand veldsla
  • 1 snufje peper
  1. Leg de twee Turkse mini broodjes ongeveer 3 minuten onder de grill.
  2. Snijd daarna beide broodjes doormidden en leg ze naast elkaar. Smeer de bodem in met avocado en maak af met wat peper. Leg hierop het volgende halve minibroodje en beleg deze met de tomaten tapenade, 50 gram peper rosbief en veldsla. Dan het volgende halve broodje erop en beleg deze met de mayonaise en 40 gram peper rosbief.
  3. Leg tenslotte het laatste stukje brood erop en serveer samen met de Prosecco die een mooie afdronk heeft bij deze peper rosbief uit het feestassortiment.

Zoete aardappelsoep met pittige chorizo

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 4 kommen)

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 rode ui
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 200 ml (kokos)room of kokosmelk
  • 150 gram chorizo
  • 1 groene paprika
  • 1 tl chiliflakes
  1. Snijd de aardappel in blokjes, de groene paprika in reepjes, snipper de rode ui en snijd 100 gram chorizo fijn.
  2. Verwarm in een pan de kokosolie en fruit de kerriepoeder en ui ongeveer een minuut aan.
  3. Voeg nu ook de bouillon, zoete aardappel, 100 gram chorizo en groene paprika toe en laat ongeveer 10 minuten tot een kwartiertje koken tot de zoete aardappel zacht is.
  4. Giet nu de soep in een blender (of gebruik een staafmixer) en maak dit samen met de room tot een glad mengsel.
  5. Laat dit tenslotte even 10 minuten op laag vuur staan. Gebruik de overige chorizo op de soep. Serveer met een glas La Margue, een prachtige fruitige rode wijn, die mooi aansluit bij de pit van de chorizo.

Pittige hertenbiefstuk reepjes uit de oven

Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)

  • 400 gram hertenbiefstuk
  • 4 el peper (uit een zakje, het gaat hier om hele peperballetjes)
  • 5 knoflooktenen
  • 5 el olijfolie
  • 2 el tuinkruiden
  • gemalen peper
  1. Snijd de hertenbiefstuk in reepjes. Meng vervolgens in een kommetje 5 el olijfolie met de tuinkruiden en wat gemalen peper.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en pel de knoflook. Haal de biefstuk reepjes door het tuinkruiden mengsel.
  3. Zet een pan op hoog vuur, doe de knoflook en 4 el peper hierin. Bak ongeveer 5 minuten zonder olie of boter. Voeg nu de reepjes hertenbiefstuk toe die je hebt gemarineerd. Bak ongeveer 2 à 3 minuten. Schroei alleen dicht!
  4. Doe het mengsel van de olijfolie en tuinkruiden samen met de hertenbiefstuk reepjes, knoflook en pepers ongeveer 10 minuten in de oven. Let op, bij dikke reepjes blijven ze medium rare. Houd dus goed in de gaten, want bij dunne stukjes worden je reepjes snel “doorbakken”.
  5. Serveer dit bijvoorbeeld als voorgerecht of maak er met zoete aardappelpuree een hoofdgerecht van.

feest

Bij dit prachtige gerecht heb ik een heerlijk glas Amarone ingeschonken. Een krachtige rode wijn die iets zwaarder is, maar heerlijk wegdrinkt met dit mooie stukje vlees.

En? Is dit een feest of niet?

Ik hoop dat ik jullie met deze heerlijke wijnen heb kunnen inspireren om de keuken in te gaan. Lekker genieten van een goed glas wijn, fijn gezelschap en heerlijk eten. Geen uren in de keuken staan, maar gerechten die iedereen kan maken! En dus voor iedereen feest deze Kerst. Kijk hier in de feestfolder van Aldi voor alle heerlijke producten, wijnen en meer kerstinspiratie

Liefs,
Charlie

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform