Feest voor iedereen met deze tafel vol lekkers!

De afgelopen week zagen jullie al van alles voorbijkomen om van jouw Kerst een feest te maken. Maar naast lekkere en inspirerende recepten willen we ook allemaal een glaasje lekkers tijdens de feestdagen.

Welke wijnen en gerechten passen bij elkaar? Ik help jullie op weg naar een feest voor iedereen met deze tafel vol lekkers!

Jullie vroegen aan mij welke betaalbare wijnen je goed kunt combineren met feestelijk eten. Ik ging naar de Aldi, omdat ik zelf vind dat hun wijnen een goede kwaliteit hebben met een lage prijs. Ik kocht drie verschillende, namelijk de Prosecco Spumante Brut, Amarone en een andere prachtige rode wijn: La Margue. Alle drie kosten ze nog geen 10 euro, dus wie nodig jij nog meer uit voor de Kerst?

Hieronder vind je drie gerechten die perfect passen bij de wijnen. Ik heb alle ingrediënten ook bij de Aldi gehaald, dat maakt het wel zo makkelijk. Zullen we dan maar starten met de Prosecco?

Clubsandwich met peper rosbief

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 100 gram peper rosbief
  • 1/2 eetrijpe avocado
  • 1 el tomaten tapenade
  • 1 el mayonaise
  • 2 Turkse mini broodjes
  • 1 hand veldsla
  • 1 snufje peper
  1. Leg de twee Turkse mini broodjes ongeveer 3 minuten onder de grill.
  2. Snijd daarna beide broodjes doormidden en leg ze naast elkaar. Smeer de bodem in met avocado en maak af met wat peper. Leg hierop het volgende halve minibroodje en beleg deze met de tomaten tapenade, 50 gram peper rosbief en veldsla. Dan het volgende halve broodje erop en beleg deze met de mayonaise en 40 gram peper rosbief.
  3. Leg tenslotte het laatste stukje brood erop en serveer samen met de Prosecco die een mooie afdronk heeft bij deze peper rosbief uit het feestassortiment.

Zoete aardappelsoep met pittige chorizo

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 4 kommen)

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 rode ui
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 200 ml (kokos)room of kokosmelk
  • 150 gram chorizo
  • 1 groene paprika
  • 1 tl chiliflakes
  1. Snijd de aardappel in blokjes, de groene paprika in reepjes, snipper de rode ui en snijd 100 gram chorizo fijn.
  2. Verwarm in een pan de kokosolie en fruit de kerriepoeder en ui ongeveer een minuut aan.
  3. Voeg nu ook de bouillon, zoete aardappel, 100 gram chorizo en groene paprika toe en laat ongeveer 10 minuten tot een kwartiertje koken tot de zoete aardappel zacht is.
  4. Giet nu de soep in een blender (of gebruik een staafmixer) en maak dit samen met de room tot een glad mengsel.
  5. Laat dit tenslotte even 10 minuten op laag vuur staan. Gebruik de overige chorizo op de soep. Serveer met een glas La Margue, een prachtige fruitige rode wijn, die mooi aansluit bij de pit van de chorizo.

Pittige hertenbiefstuk reepjes uit de oven

Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)

  • 400 gram hertenbiefstuk
  • 4 el peper (uit een zakje, het gaat hier om hele peperballetjes)
  • 5 knoflooktenen
  • 5 el olijfolie
  • 2 el tuinkruiden
  • gemalen peper
  1. Snijd de hertenbiefstuk in reepjes. Meng vervolgens in een kommetje 5 el olijfolie met de tuinkruiden en wat gemalen peper.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en pel de knoflook. Haal de biefstuk reepjes door het tuinkruiden mengsel.
  3. Zet een pan op hoog vuur, doe de knoflook en 4 el peper hierin. Bak ongeveer 5 minuten zonder olie of boter. Voeg nu de reepjes hertenbiefstuk toe die je hebt gemarineerd. Bak ongeveer 2 à 3 minuten. Schroei alleen dicht!
  4. Doe het mengsel van de olijfolie en tuinkruiden samen met de hertenbiefstuk reepjes, knoflook en pepers ongeveer 10 minuten in de oven. Let op, bij dikke reepjes blijven ze medium rare. Houd dus goed in de gaten, want bij dunne stukjes worden je reepjes snel “doorbakken”.
  5. Serveer dit bijvoorbeeld als voorgerecht of maak er met zoete aardappelpuree een hoofdgerecht van.

feest

Bij dit prachtige gerecht heb ik een heerlijk glas Amarone ingeschonken. Een krachtige rode wijn die iets zwaarder is, maar heerlijk wegdrinkt met dit mooie stukje vlees.

En? Is dit een feest of niet?

Ik hoop dat ik jullie met deze heerlijke wijnen heb kunnen inspireren om de keuken in te gaan. Lekker genieten van een goed glas wijn, fijn gezelschap en heerlijk eten. Geen uren in de keuken staan, maar gerechten die iedereen kan maken! En dus voor iedereen feest deze Kerst. Kijk hier in de feestfolder van Aldi voor alle heerlijke producten, wijnen en meer kerstinspiratie

Liefs,
Charlie

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches