Jamie Oliver, wat kan ik zeggen.. Ik ben groot fan! Ik kan uren naar zijn programma’s kijken of neuzen in zijn boeken. Jamie’s idee van puur en lekker koken met biologisch producten passen precies bij Charlie’s Kitchen. Jamie laat zien dat gezond eten ook eenvoudig kan zijn en dat echt eten veel lekkerder is. En dan heeft die in Amsterdam ook nog een geweldig restaurant, restaurant Fifteen. Ben er inmiddels twee keer geweest, de sfeer is heel relaxed en het eten is super lekker.

We kennen Jamie allemaal als televisie kok, lekker gedreven en met een plat Engelse accent. Jamie Oliver gelooft echt in eerlijk en puur eten, daarom word hij ook wel “the Naked Chef” genoemd. Hij groeide op in een klein dorpje waar zijn ouders een lokale pub bezaten. Jamie Oliver maakt nog steeds kookprogramma’s maar produceert ook allerlei producten voor in de keuken.

Superfoods

Maar Jamie heeft nu een nieuw kookboek, dat helemaal in het teken staat van superfoods. Ik was er dan ook snel bij, ook deze hoort thuis in mijn collectie kookboeken. Met dit boek word je makkelijk gezond en fit. En nee het gaat niet alleen maar om de superfoods als “chiazaad” er komen ook andere superfoods voorbij als avocado, noten en spinazie. Alles in dit boek zorgt ervoor dat jij thuis een feestje hebt in de keuken! Het zijn allemaal verse producten en kruiden die zorgen voor een smaakexplosie. Het is echt een super boek met lekkere recepten voor ieder wat wils.

Ik was ontzettend druk en kwam na een bizar lange dag thuis, heeft mijn vriend gewoon al een heerlijk stoofpotje gemaakt uit het boek! Ontzettend lief en ook nog eens heel erg lekker. Dit recept moet ik gewoon delen!

superfoods

Cacciatore van kip & zoete aardappel, champignons, tomaat en olijven

Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 600 gram zoete aardappel (gekookt in blokjes)
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 4 bio kippendijen met bot
  • 250 ml rode wijn
  • 2 blikken van 400 gram gepelde tomaten
  • 8 zwarte olijven
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Pel de ui en snijd hem in partjes.
  3. Was de prei goed af en snijd deze samen fijn met de knoflook.
  4. Zet een ovenbestendige braadpan op laag vuur.
  5. Doe 2 el olijfolie in de pak samen met de takjes van de rozemarijn en laurierblaadjes.
  6. Voeg nu ook de knoflook, prei en uitjes toe.
  7. Snijd de champignon in vier.
  8. Gooi nu ook de zoete aardappel blokjes en champignons in de pan.
  9. Leg nu ook de kippendijen in de pan, schenk de wijn erbij en de tomaten blikken.
  10. Hak de gepelde tomaten zachtjes fijn in de pan.
  11. Voeg 250 ml water toe en roer zachtjes.
  12. Verwijder de pitten en voeg ook de olijfjes toe aan de stoof.
  13. Breng dit alles samen aan de kook en zet dan de pan 1 uur in de oven.
  14. Voeg naar smaak peper en zout toe!

superfoods

Toen ik door het boek bladerde kwam ik al snel terecht bij dit rijstepapje. Zwarte rijst? Ja! Gewoon te koop bij Albert Heijn!

Zwarte rijst pudding met een beetje van Charlie…

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 40 gram zwarte rijst
  • 1 banaan
  • 1 tl pure vanille (ongezoet)
  • 1 el honing of maple syrop
  • 1 rijpe mango
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  1. Kook de zwarte rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat daarna nog 30 minuten staan met de deksel op de pan.
  2. Blend de melk, honing, vanille en banaan tot 1 gladde massa.
  3. Meng de rijst met dit mengsel en zet dit in een bakje in de koelkast. (het lekkerste is een nachtje laten staan)
  4. Blend de mango met een beetje vanille tot een gladde massa en sluit hier mee af.

Geloof me je likt je vingers af!

Dit boek is een aanwinst voor elke liefhebber van koken!

Liefs,
Charlie’s Kitchen