Everyday Superfood by Jamie Oliver

superfoods

Jamie Oliver, wat kan ik zeggen.. Ik ben groot fan! Ik kan uren naar zijn programma’s kijken of neuzen in zijn boeken. Jamie’s idee van puur en lekker koken met biologisch producten passen precies bij Charlie’s Kitchen. Jamie laat zien dat gezond eten ook eenvoudig kan zijn en dat echt eten veel lekkerder is. En dan heeft die in Amsterdam ook nog een geweldig restaurant, restaurant Fifteen. Ben er inmiddels twee keer geweest, de sfeer is heel relaxed en het eten is super lekker.

We kennen Jamie allemaal als televisie kok, lekker gedreven en met een plat Engelse accent. Jamie Oliver gelooft echt in eerlijk en puur eten, daarom word hij ook wel “the Naked Chef” genoemd. Hij groeide op in een klein dorpje waar zijn ouders een lokale pub bezaten. Jamie Oliver maakt nog steeds kookprogramma’s maar produceert ook allerlei producten voor in de keuken.

Superfoods

Maar Jamie heeft nu een nieuw kookboek, dat helemaal in het teken staat van superfoods. Ik was er dan ook snel bij, ook deze hoort thuis in mijn collectie kookboeken. Met dit boek word je makkelijk gezond en fit. En nee het gaat niet alleen maar om de superfoods als “chiazaad” er komen ook andere superfoods voorbij als avocado, noten en spinazie. Alles in dit boek zorgt ervoor dat jij thuis een feestje hebt in de keuken! Het zijn allemaal verse producten en kruiden die zorgen voor een smaakexplosie. Het is echt een super boek met lekkere recepten voor ieder wat wils.

Ik was ontzettend druk en kwam na een bizar lange dag thuis, heeft mijn vriend gewoon al een heerlijk stoofpotje gemaakt uit het boek! Ontzettend lief en ook nog eens heel erg lekker. Dit recept moet ik gewoon delen!

superfoods

Cacciatore van kip & zoete aardappel, champignons, tomaat en olijven

Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)

 • 1 ui
 • 1 prei
 • 4 tenen knoflook
 • 2 takjes rozemarijn
 • olijfolie
 • 2 verse laurierblaadjes
 • 600 gram zoete aardappel (gekookt in blokjes)
 • 100 gram kastanjechampignons
 • 4 bio kippendijen met bot
 • 250 ml rode wijn
 • 2 blikken van 400 gram gepelde tomaten
 • 8 zwarte olijven
 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Pel de ui en snijd hem in partjes.
 3. Was de prei goed af en snijd deze samen fijn met de knoflook.
 4. Zet een ovenbestendige braadpan op laag vuur.
 5. Doe 2 el olijfolie in de pak samen met de takjes van de rozemarijn en laurierblaadjes.
 6. Voeg nu ook de knoflook, prei en uitjes toe.
 7. Snijd de champignon in vier.
 8. Gooi nu ook de zoete aardappel blokjes en champignons in de pan.
 9. Leg nu ook de kippendijen in de pan, schenk de wijn erbij en de tomaten blikken.
 10. Hak de gepelde tomaten zachtjes fijn in de pan.
 11. Voeg 250 ml water toe en roer zachtjes.
 12. Verwijder de pitten en voeg ook de olijfjes toe aan de stoof.
 13. Breng dit alles samen aan de kook en zet dan de pan 1 uur in de oven.
 14. Voeg naar smaak peper en zout toe!

superfoods

Toen ik door het boek bladerde kwam ik al snel terecht bij dit rijstepapje. Zwarte rijst? Ja! Gewoon te koop bij Albert Heijn!

Zwarte rijst pudding met een beetje van Charlie…

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 40 gram zwarte rijst
 • 1 banaan
 • 1 tl pure vanille (ongezoet)
 • 1 el honing of maple syrop
 • 1 rijpe mango
 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 1. Kook de zwarte rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat daarna nog 30 minuten staan met de deksel op de pan.
 2. Blend de melk, honing, vanille en banaan tot 1 gladde massa.
 3. Meng de rijst met dit mengsel en zet dit in een bakje in de koelkast. (het lekkerste is een nachtje laten staan)
 4. Blend de mango met een beetje vanille tot een gladde massa en sluit hier mee af.

Geloof me je likt je vingers af!

Dit boek is een aanwinst voor elke liefhebber van koken!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

6 gedachtes op “Everyday Superfood by Jamie Oliver”

 1. Avatar

  Hi Charlie, toevallig van het weekend een boek van Jamie (Jamie’s Italie) teruggevonden. Ooit ontvangen in een kerstpakket en nooit wat mee gedaan. Dat gaat veranderen! 😉

  Genoemde recepten hierboven ga ik zeker maken. Klinkt overheerlijk in ieder geval. Alhoewel dat toetje bij vrouwlief (door de mango) niet in de smaak zal vallen..hmmm..moet ik daar wat anders voor verzinnen..haha..

  Groet, Bas

 2. Pingback: WINACTIE Superfood BY Jamie Oliver - Charlie's Kitchen

 3. Pingback: Artisjok pasta met cannellini bonen - Charlie's Kitchen

 4. Pingback: Nieuwe hotspot: Jamie's Italian Rotterdam - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches