Eten wat je wilt en toch blijf je slank…

17 reacties

 1. Hele fijne blog… Herken mezelf hier echt in!
  Ik ga je advies zeker opvolgen
  Liefs Nikki

 2. Ik heb die blog van Teni ook gelezen, en ook ik volgde het advies op. Ik zit veel beter in mijn vel. Ik ben zelfs een paar kilo afgevallen! Ik merk echter dat ik heel weinig behoefte heb aan “ongezond” eten. Af en toe natuurlijk wel, zoals gisteravond warme chocolademelk van havermelk en zonder suiker, maar met een hele lading marshmallows. Ik heb er lekker van genoten geheel zonder schuldgevoel. Nu heb ik een gezonde appelkoek in de oven staan die ik gebruik als lunch de aankomende week. niet omdat het moet maar omdat ik die lekker vind. Die blog heeft zoveel voor mij gedaan. Iedereen zou hem even moeten lezen en goed op zich moeten laten werken. Ik ben blij dat ik het hier nu bevestigd zie bij jouw. Want als ik anderen erover vertel komt het nooit zo goed over.

 3. Dit is sinds kort ook mijn levenstijl en ik kan je zeggen ik voel me daar zo fijn bij!!!!! Paar kilo lichter, maar mag alles eten en ik sport lekker, maar ook wel eens niet en dan voel ik me niet schuldig, wat een opluchting.

  ps. ik denk dat je bedoelt kwelling ipv knelling en het is wij hebben helaas de neiging en niet nijging :-), viel me gewoon op hoor, geen aanmerking.

  liefs en we gaan gewoon lekker zo verder,
  Marlin

  1. Author

   Je goed voelen is zo belangrijk!

   PS: bedankt voor de spelling hehe hij moest nog even door de controle heen. Maar soms floept een blog er zo uit en wil ik het ook ala minuut plaatsen haha!

 4. Leuk stukje!
  Eigenlijk is deze manier van denken nog veel uitgebreider toe te passen: lees maar eens het boek: het geheim van slanke mensen van Mieke Kosters. Daar komt deze zin letterlijk uit. Echt een aanrader voor dieetdenkers (morgen begin ik..)

  P.s: niet om te zeiken maar het is: neiging ipv nijging
 5. Leuk geschreven! Vind het zo ontzettend knap dat jij, maar ook anderen dit kunnen. Op die manier denken en het gewoon doen. Ik hoop zo dit ooit ook te kunnen. Want heel eerlijk gezegd klinkt het makkelijk, maar die knop in je hoofd omzetten is een stap. Die stap durf ik, en ik denk vele anderen met mij nog niet te zetten. Angst om aan te komen (van ongezonde dingen), etc. Maar door jou stukje geef je anderen hoop en dat vind ik mooi ♡

  1. Gewoon doen meis, straks ben je 80 en denk je POTVERDIKKIE wat zag ik er toen fantastisch uit!

 6. Persoonlijk vind ik dit behoorlijk lastig! Ik heb ook altijd dat idee gehad om mezelf niet te zeer te beperken en te eten waar ik zin in heb. Echter, kwam ik ongemerkt in de loop van de tijd steeds een beetje aan en afgelopen zomer had ik er genoeg van! Nu weet ik dat ik niet goed kan omgaan met ‘af en toe’ kan het wel, want bij mij was dit de ene dag een stukje vlaai, de andere dag een croissantje, wat chips ‘s avonds… In mijn hoofd was dit telkens iets anders en registreerde ik dit met ‘een keer moet kunnen’. Gedachten als ‘anderen doen dit ook’, hielpen mij onbewust dit te verantwoorden. Nu weet ik dat, met een zittende baan en weinig activiteit over de dag, het voor mij niet kan! Ik sportte wel, maar onvoldoende om die calorieën weg te werken. Wat ik nu weet is dat ik hier wel degelijk op moet letten en met mijn, helaas niet te veranderen ‘inactiviteit’ gedurende de dag. Ik weet nu dat ik en ook andere mensen, zich er vaak niet bewust van zijn hoeveel calorieën er in bepaalde voedingsmiddelen zit en de slogan van het voedingscentrum (2000 calorieën voor een vrouw en 2500 voor een man), vind ik dan ook heel slecht!
  Ik snap overigens heel goed dat dit maar ‘een voorstel’ is van hoe je ermee om zou kunnen gaan en dat verbieden maakt dat dingen vaak veel interessanter worden, maar dit kan ook de andere kant op werken. Bij mij werkt de cheatday wel. De eerste paar keren at ik ook van alles op die dag. Nu merk ik dat het een negatief effect heeft op mijn doelen en nemen mijn behoeften aan ‘slechte dingen’ ook af, zoals het bij jou ook afneemt door deze methode!

  1. Lieve Robin,

   De vraag is waarom kom je aan, is dat omdat je iets minder gezonds eet of omdat je teveel eet? Waar het vaak fout gaat is de kennis, de kennis over voeding en hoe simpel het eigenlijk is. Maar we maken het onszelf zo moeilijk!

   Ga altijd even terug naar de theorie in je hoofd. Afvallen of niet aankomen is namelijk heel simpel. Alleen wij maken het onszelf zo moeilijk. Eet je meer dan dat je verbrand kom je aan. Een calorie is een calorie of je die nu uit een avocado haalt of een taart. Dus heel simpel gezegd, je kan alles eten wat je wil maar het gaat om de hoeveelheid. Dus als jij een langere periode teveel eet, teveel calorieën binnen krijgt of dit nu een avocado of een stuk taart is, zal jij komen!

   Ik noem een voorbeeld: Gister heb ik gewoon ontbeten, tussendoor wat fruit gehad en smiddags ging ik uit lunchen met een vriendin. Na het goddelijke broodje hebben we nog genoten van een BADASS stuk taart. Vrij veel zal je denken? Ik heb savonds gewoon een wat lichtere maar heerlijke maaltijd gegeten. Niks aan de hand, badass taart gehad en genoten.

   En vergeet nooit, je leven heeft een deadline. Straks is het over, heb jij dan genoten? Of heb je je constant druk gemaakt om wat wel en niet eten?

   Liefs 😀

   1. Hallo Charlie,

    Wat een lieve reactie! Het klopt helemaal wat je zegt hoor! Bij mij zat het in meer calorieën binnen krijgen dan verbrand werden. Enerzijds was ik op dat moment onvoldoende op de hoogte hoeveel calorieën waarin zaten en werd ik misleid/ misleidde ik mezelf. Voorbeeldje is dat ik ‘s ochtends cruesli at met het idee dat dit veel beter was dan brood.. Daarnaast kende ik mijn lichaam niet goed en wist ik totaal niet hoeveel calorieën ik nodig had en wat ik verbruikte. Anderzijds speelde gedachten als ‘anderen doen dit ook’ of dat je dus als vrouw gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig hebt, daarbij ook een rol. Dit geheel (en dat ik een enorme zoetekauw ben), maakte dat mijn dagelijkse inname al te hoog was en met op zeer regelmatige basis een calorierijke lekkernij, ik veel hoger uit kwam..
    Inmiddels sport ik intensief en heb ik een eetschema (1400 calorieën). Dit heeft erin geresulteerd dat ik in 5 maanden 9 kilo ben afgevallen. Ik wil ook genieten en dat doe ik ook. Het is niet zo dat ik mezelf alles ontzeg, maar ik weet nu wel dat als ik wil voorkomen dat ik aan kom, er wel echt rekening mee moet houden dat ik niet meerdere keren per week dit soort caloriebommetjes naar binnen kan werken.. En daarnaast voelt het ook goed om mijn dagen te vullen met gezond eten en af en toe iets lekkers. Ik weet nu ook veel beter wat goed voor me is en dat maakt de behoefte aan ongezonde dingen veel minder.

    Liefs!


Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

achttien + zestien =