Eten wat je wilt en toch blijf je slank... - Charlie's Kitchen

Eten wat je wilt en toch blijf je slank…

Eten en slank blijven

Eten wat je wilt en toch blijf je slank… Dit klinkt iedereen vast als muziek in de oren. Bestaat dat?

Ik was zelf ook altijd erg streng, vandaag ga ik beginnen en ga ik 7 dagen niet snoepen. Elke keer was het dan een kwelling als ik andere mensen lekker aan een wijntje, chocolaatje of kaaskoekje zag. Maar ik moest en zou het volhouden! Aan het einde van de week had ik dan 1 cheatday, de dag waarop alles mocht. Dat werd dan ook letterlijk zo’n dag want ik voelde me zo bevrijd dat ik dacht NU MAG HET en ik at werkelijk alles weg. Is dat gezond? Nee! Elke week trapte ik er weer in. Waarom hebben anderen dit niet? Waarom houden anderen het wel vol? Wij hebben helaas de neiging om altijd naar anderen te kijken en onszelf naar beneden te halen. Ook zo iets stoms!

Ik las een hele sterke blog van Teni van Fitbeauty: alles mag…
Zoals gewoonlijk bij Teni haar blogs zat ik weer vastgeplakt aan het beeldscherm, ik hunkerde ook naar ALLES!

Het beste advies ooit, even alles loslaten, dat was eng! De eerste week ging ik aardig los als ik weken op sla had geleefd. Ik haalde bij Starbucks koffie met een muffin, ging uitgebreid ongezond lunchen en nam elke avond een flinke dosis chocolade. Maar na een tijdje werd het minder, het nieuwe was er van af en ik “mocht” toch eigenlijk alles, dus waarom alles naar binnen proppen? Daarnaast sport ik ook nog 4 keer per week en merkte ik dat ik me steeds beter ging voelen. Niet meer dat gevoel van falen, dat gevoel van ik mag niks en het gevoel van ik kan nooit genieten en anderen wel.

Eten en slank blijven

En na een tijdje…

Heel veel slecht eten werd een beetje slecht eten en werd daarna af en toe wat lekkers. Ja want als ik zin had in een croissant dan nam ik die ook gewoon en was het daarna over. Maar als ik geen zin had in die gezonde smoothie dan sloeg ik die ook gewoon lekker over. Soms heb je trek in bijvoorbeeld dat stukje chocolade in de kast. En mag je dit niet eten. Vervolgens ga je alles wat los en vast zit aan gezond voedsel eten om die chocolade te vergeten. Kotsmisselijk, maar niet blij, want je wil nog steeds die chocolade die ligt te roepen in de kast. En uiteindelijk grijp je toch de chocolade uit de kast. Had je net zo goed meteen voor de chocolade kunnen gaan en al het andere voedsel er niet bij hoeven te eten. Dat scheelt je heel wat calorieën!

Ik bleef ondertussen doorgaan met lekker en gezond eten want er zijn zoveel lekkere gezonde recepten. Alleen, net als ieder mens, heb ik ook wel eens behoefte aan wat anders. De vraag is alleen hoe ga je ermee om en hoe sta je erin? Omdat ik nu alles “mag” is de druk van mijn schouders weg, geniet ik en heb ik een goede balans gevonden.

Mijn advies: luister nu eens echt goed naar je lichaam en probeer daar je weg in te vinden!

Liefs,

Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

17 reacties op “Eten wat je wilt en toch blijf je slank…”

 1. Avatar

  Ik heb die blog van Teni ook gelezen, en ook ik volgde het advies op. Ik zit veel beter in mijn vel. Ik ben zelfs een paar kilo afgevallen! Ik merk echter dat ik heel weinig behoefte heb aan “ongezond” eten. Af en toe natuurlijk wel, zoals gisteravond warme chocolademelk van havermelk en zonder suiker, maar met een hele lading marshmallows. Ik heb er lekker van genoten geheel zonder schuldgevoel. Nu heb ik een gezonde appelkoek in de oven staan die ik gebruik als lunch de aankomende week. niet omdat het moet maar omdat ik die lekker vind. Die blog heeft zoveel voor mij gedaan. Iedereen zou hem even moeten lezen en goed op zich moeten laten werken. Ik ben blij dat ik het hier nu bevestigd zie bij jouw. Want als ik anderen erover vertel komt het nooit zo goed over.

 2. Avatar

  Dit is sinds kort ook mijn levenstijl en ik kan je zeggen ik voel me daar zo fijn bij!!!!! Paar kilo lichter, maar mag alles eten en ik sport lekker, maar ook wel eens niet en dan voel ik me niet schuldig, wat een opluchting.

  ps. ik denk dat je bedoelt kwelling ipv knelling en het is wij hebben helaas de neiging en niet nijging :-), viel me gewoon op hoor, geen aanmerking.

  liefs en we gaan gewoon lekker zo verder,
  Marlin

  1. Avatar

   Je goed voelen is zo belangrijk!

   PS: bedankt voor de spelling hehe hij moest nog even door de controle heen. Maar soms floept een blog er zo uit en wil ik het ook ala minuut plaatsen haha!

 3. Avatar

  Leuk stukje!
  Eigenlijk is deze manier van denken nog veel uitgebreider toe te passen: lees maar eens het boek: het geheim van slanke mensen van Mieke Kosters. Daar komt deze zin letterlijk uit. Echt een aanrader voor dieetdenkers (morgen begin ik..)

  P.s: niet om te zeiken maar het is: neiging ipv nijging

 4. Pingback: Alles of niets - Charlie's Kitchen

 5. Pingback: Snickers, maar dan anders! - Charlie's Kitchen

 6. Pingback: Ik wil afvallen! - Charlie's Kitchen

 7. Avatar
  Marijke Pubben

  Leuk geschreven! Vind het zo ontzettend knap dat jij, maar ook anderen dit kunnen. Op die manier denken en het gewoon doen. Ik hoop zo dit ooit ook te kunnen. Want heel eerlijk gezegd klinkt het makkelijk, maar die knop in je hoofd omzetten is een stap. Die stap durf ik, en ik denk vele anderen met mij nog niet te zetten. Angst om aan te komen (van ongezonde dingen), etc. Maar door jou stukje geef je anderen hoop en dat vind ik mooi ♡

 8. Avatar

  Persoonlijk vind ik dit behoorlijk lastig! Ik heb ook altijd dat idee gehad om mezelf niet te zeer te beperken en te eten waar ik zin in heb. Echter, kwam ik ongemerkt in de loop van de tijd steeds een beetje aan en afgelopen zomer had ik er genoeg van! Nu weet ik dat ik niet goed kan omgaan met ‘af en toe’ kan het wel, want bij mij was dit de ene dag een stukje vlaai, de andere dag een croissantje, wat chips ‘s avonds… In mijn hoofd was dit telkens iets anders en registreerde ik dit met ‘een keer moet kunnen’. Gedachten als ‘anderen doen dit ook’, hielpen mij onbewust dit te verantwoorden. Nu weet ik dat, met een zittende baan en weinig activiteit over de dag, het voor mij niet kan! Ik sportte wel, maar onvoldoende om die calorieën weg te werken. Wat ik nu weet is dat ik hier wel degelijk op moet letten en met mijn, helaas niet te veranderen ‘inactiviteit’ gedurende de dag. Ik weet nu dat ik en ook andere mensen, zich er vaak niet bewust van zijn hoeveel calorieën er in bepaalde voedingsmiddelen zit en de slogan van het voedingscentrum (2000 calorieën voor een vrouw en 2500 voor een man), vind ik dan ook heel slecht!
  Ik snap overigens heel goed dat dit maar ‘een voorstel’ is van hoe je ermee om zou kunnen gaan en dat verbieden maakt dat dingen vaak veel interessanter worden, maar dit kan ook de andere kant op werken. Bij mij werkt de cheatday wel. De eerste paar keren at ik ook van alles op die dag. Nu merk ik dat het een negatief effect heeft op mijn doelen en nemen mijn behoeften aan ‘slechte dingen’ ook af, zoals het bij jou ook afneemt door deze methode!

  1. Avatar
   Charlie's Kitchen

   Lieve Robin,

   De vraag is waarom kom je aan, is dat omdat je iets minder gezonds eet of omdat je teveel eet? Waar het vaak fout gaat is de kennis, de kennis over voeding en hoe simpel het eigenlijk is. Maar we maken het onszelf zo moeilijk!

   Ga altijd even terug naar de theorie in je hoofd. Afvallen of niet aankomen is namelijk heel simpel. Alleen wij maken het onszelf zo moeilijk. Eet je meer dan dat je verbrand kom je aan. Een calorie is een calorie of je die nu uit een avocado haalt of een taart. Dus heel simpel gezegd, je kan alles eten wat je wil maar het gaat om de hoeveelheid. Dus als jij een langere periode teveel eet, teveel calorieën binnen krijgt of dit nu een avocado of een stuk taart is, zal jij komen!

   Ik noem een voorbeeld: Gister heb ik gewoon ontbeten, tussendoor wat fruit gehad en smiddags ging ik uit lunchen met een vriendin. Na het goddelijke broodje hebben we nog genoten van een BADASS stuk taart. Vrij veel zal je denken? Ik heb savonds gewoon een wat lichtere maar heerlijke maaltijd gegeten. Niks aan de hand, badass taart gehad en genoten.

   En vergeet nooit, je leven heeft een deadline. Straks is het over, heb jij dan genoten? Of heb je je constant druk gemaakt om wat wel en niet eten?

   Liefs 😀

   1. Avatar

    Hallo Charlie,

    Wat een lieve reactie! Het klopt helemaal wat je zegt hoor! Bij mij zat het in meer calorieën binnen krijgen dan verbrand werden. Enerzijds was ik op dat moment onvoldoende op de hoogte hoeveel calorieën waarin zaten en werd ik misleid/ misleidde ik mezelf. Voorbeeldje is dat ik ‘s ochtends cruesli at met het idee dat dit veel beter was dan brood.. Daarnaast kende ik mijn lichaam niet goed en wist ik totaal niet hoeveel calorieën ik nodig had en wat ik verbruikte. Anderzijds speelde gedachten als ‘anderen doen dit ook’ of dat je dus als vrouw gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig hebt, daarbij ook een rol. Dit geheel (en dat ik een enorme zoetekauw ben), maakte dat mijn dagelijkse inname al te hoog was en met op zeer regelmatige basis een calorierijke lekkernij, ik veel hoger uit kwam..
    Inmiddels sport ik intensief en heb ik een eetschema (1400 calorieën). Dit heeft erin geresulteerd dat ik in 5 maanden 9 kilo ben afgevallen. Ik wil ook genieten en dat doe ik ook. Het is niet zo dat ik mezelf alles ontzeg, maar ik weet nu wel dat als ik wil voorkomen dat ik aan kom, er wel echt rekening mee moet houden dat ik niet meerdere keren per week dit soort caloriebommetjes naar binnen kan werken.. En daarnaast voelt het ook goed om mijn dagen te vullen met gezond eten en af en toe iets lekkers. Ik weet nu ook veel beter wat goed voor me is en dat maakt de behoefte aan ongezonde dingen veel minder.

    Liefs!

 9. Pingback: Was het maar zo simpel dat je kunt stoppen met eten wanneer je vol zit - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches