Eten wat je wilt en toch blijf je slank… Dit klinkt iedereen vast als muziek in de oren. Bestaat dat?

Ik was zelf ook altijd erg streng, vandaag ga ik beginnen en ga ik 7 dagen niet snoepen. Elke keer was het dan een kwelling als ik andere mensen lekker aan een wijntje, chocolaatje of kaaskoekje zag. Maar ik moest en zou het volhouden! Aan het einde van de week had ik dan 1 cheatday, de dag waarop alles mocht. Dat werd dan ook letterlijk zo’n dag want ik voelde me zo bevrijd dat ik dacht NU MAG HET en ik at werkelijk alles weg. Is dat gezond? Nee! Elke week trapte ik er weer in. Waarom hebben anderen dit niet? Waarom houden anderen het wel vol? Wij hebben helaas de neiging om altijd naar anderen te kijken en onszelf naar beneden te halen. Ook zo iets stoms!

Ik las een hele sterke blog van Teni van Fitbeauty: alles mag…
Zoals gewoonlijk bij Teni haar blogs zat ik weer vastgeplakt aan het beeldscherm, ik hunkerde ook naar ALLES!

Het beste advies ooit, even alles loslaten, dat was eng! De eerste week ging ik aardig los als ik weken op sla had geleefd. Ik haalde bij Starbucks koffie met een muffin, ging uitgebreid ongezond lunchen en nam elke avond een flinke dosis chocolade. Maar na een tijdje werd het minder, het nieuwe was er van af en ik “mocht” toch eigenlijk alles, dus waarom alles naar binnen proppen? Daarnaast sport ik ook nog 4 keer per week en merkte ik dat ik me steeds beter ging voelen. Niet meer dat gevoel van falen, dat gevoel van ik mag niks en het gevoel van ik kan nooit genieten en anderen wel.

Eten en slank blijven

En na een tijdje…

Heel veel slecht eten werd een beetje slecht eten en werd daarna af en toe wat lekkers. Ja want als ik zin had in een croissant dan nam ik die ook gewoon en was het daarna over. Maar als ik geen zin had in die gezonde smoothie dan sloeg ik die ook gewoon lekker over. Soms heb je trek in bijvoorbeeld dat stukje chocolade in de kast. En mag je dit niet eten. Vervolgens ga je alles wat los en vast zit aan gezond voedsel eten om die chocolade te vergeten. Kotsmisselijk, maar niet blij, want je wil nog steeds die chocolade die ligt te roepen in de kast. En uiteindelijk grijp je toch de chocolade uit de kast. Had je net zo goed meteen voor de chocolade kunnen gaan en al het andere voedsel er niet bij hoeven te eten. Dat scheelt je heel wat calorieën!

Ik bleef ondertussen doorgaan met lekker en gezond eten want er zijn zoveel lekkere gezonde recepten. Alleen, net als ieder mens, heb ik ook wel eens behoefte aan wat anders. De vraag is alleen hoe ga je ermee om en hoe sta je erin? Omdat ik nu alles “mag” is de druk van mijn schouders weg, geniet ik en heb ik een goede balans gevonden.

Mijn advies: luister nu eens echt goed naar je lichaam en probeer daar je weg in te vinden!

Liefs,

Charlie