In erwtensoep is prei een oude bekende. Maar munt en honing nog niet! Laat je verrassen door deze heerlijke nieuwe smaken in deze super gezonde soep. Het gerecht is makkelijk te maken, budget en een bommetje aan vitaminen en mineralen.

Wat heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 350 gram spliterwten
  • 1 knolselderij
  • 2 preien
  • 1 bakje verse munt
  • 200 gram verse doperwten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 2 bouillonblokjes (het liefst van Zonnatura, zonder toevoegingen)

Erwtensoep

  1. Snijd de ui fijn en bak deze kort aan in een grote soeppan.
  2. Voeg ongeveer 2.5 liter warm gekookt water toe en de bouillonblokjes.
  3. Voeg ook het laurierblad toe en de spliterwten. Laat op laag vuur zeker een half uur staan.
  4. Ondertussen ga je de knolselderij schoonmaken en in blokjes snijden, en de prei in halve ringen.
  5. Voeg nu ook de doperwten toe aan de soep, roer even goed door. Word het al een lekker papje?
  6. Ik heb zelf geen staafmixer gebruikt ik hou van een bite, wil je liever een gladde soep dan kan dit wel.
  7. Voeg de helft van de prei en knolselderij toe die je hebt fijngesneden.
  8. Bak de andere helft op in een pan met wat olie en honing.
  9. Snij de helft van de munt fijn en voeg deze toe aan de soep, goed doorroeren.
  10. Schend een kop soep in en sluit af met de gewokte groenten.