Het geheim voor meer energie zit in ons brein, maar dat start in onze darmen. Deze twee werken samen en zijn met elkaar verbonden. Best logisch als je erover nadenkt. Dat wat je eet, komt in je darmen terecht en wat in je darmen zit, gaat naar je hersenen. 

Feed your mind

Onze darmen beïnvloeden dus onze hersenen maar ook andersom. Gezonde darmen zorgen dus voor een gezond brein maar ook andersom. Dat wat je eet komt in je darmen terecht en wat in je darmen zit, gaat naar je hersenen.

In je hoofd gebeurt alles. Ben je hersendood, dan gebeurt er niks meer. Heel zwartwit gezegd maar wel helemaal waar. Zonder je hoofd kun je niet bewegen, reactie geven en noem het allemaal maar op.

Ik was bij een lezing van Charlotte Labbee, waar ze alles vertelde over de werking van onze darmen en hersenen. Ik wist al heel veel maar het mooiste voorbeeld van wat ze zei vond ik deze: We denken bij voeding altijd aan kilo’s die we kwijt willen raken of aan het willen van een strakker lijf. Maar al deze fysieke doelen kunnen we alleen behalen als we energie hebben en in balans zijn in ons hoofd!

Energie in je hoofd_hersenen, darmen, Green juich, Arctic Blue, omega 3, visolie

Start met het voeden van je hersenen en je zult:
1. beter presteren;
2. meer focus hebben;
3. meer energie hebben;
4. meer balans ervaren;
5. positiever in het leven staan.

Wees gezond en voel je gezond.

Balans in je hoofd!

Voor gezonde hersenen is meer nodig dan alleen de juiste voeding. Denk aan kwalitatief goede slaap, ontspanning en rust in je hoofd en een gezonde omgeving. Ze zeggen niet voor niks dat de 7 mensen met wie je het meest omgaat jou vormen!

Dan nu 5 tips om direct te starten met het voeden van je hersenen:
1. Drink 2 liter water per dag.
2. Krijg voldoende omega 3 binnen (bestel hier) en eet daarnaast voldoende vette vis, noten en zaden.
3. Eet groen, want groen is energie voor de hersenen. Denk aan spinazie, andijvie, boerenkool, komkommer en courgette, maar ook dagelijks 1 glas Super Green Juice (lees hier meer of bestel).
4. Eet elke dag 1 ei boordevol hersen-goodies!
5. Eet dagelijks iets van blauwe bessen, gojibessen of bosbessen.

👉 Doe nu gratis mijn energie-challenge mee en ervaar snel meer energie

Meer informatie vind je hier: https://echtinbalans.nl/energie-challenge/