Wat een mega enthousiaste reacties kreeg ik toen ik vroeg wie dit recept voor een echt eiwitbommetje wilde! Een recept dat ontstaan is in de keuken, door van alles in elkaar flansen en dan maar hopen dat het succesvol wordt.

Nou, ik kan jullie vertellen, dit was meer dan succesvol!

eiwitbommetje

Eiwitbommetje

Wat heb je nodig:
(een ronde bakvorm, doorsnee 21 cm)

  • 1000 gram magere kwark
  • 200 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 50 gram kokosmeel
  • 8 dadels
  • 450 gram diepvries roodfruit
  • 7 gelatine blaadjes
  • 225 ml water
  • 2 scheppen whey poeder (vanille & white chocolate)

Optioneel: heb je geen proteïne poeder? Gebruik dan vanillepoeder (ongezoet) en koekkruiden.

eiwitbommetje

  1. Snijd de dadels heel fijn en mix deze in de blender met het water (eventueel wat honing als je van zoet houdt).
  2. Meng dit daarna in een grote kom samen met de kokos- en havermeel. Gebruik echt kokosmeel, dit neemt vocht op! (te koop bij o.a. Albert Heijn)
  3. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden.
  4. Doe bakpapier in de bakvorm en leg hier het mengsel op. Let op, goed aandrukken!
  5. Bak dit ongeveer 10 minuten in de oven. Let goed op, want elke oven is anders. Hij mag een beetje bruin zijn maar niet hard!
  6. Laat de bodem afkoelen en week de gelatine 5 minuten in koud water.
  7. Zet een klein pannetje op het vuur met hierin 2 el magere kwark. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de verwarmde kwark.
  8. Zet het vuur uit, voeg de rest van de kwark toe en roer goed door.
  9. Voeg als laatste de whey toe, en roer weer tot een glad mengsel.
  10. Schenk het mengsel op de bodem en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast. Ik liet hem gewoon lekker de hele nacht staan.
  11. Als laatste heb ik het fruit eroverheen gedaan en laten ontdooien.

Een tip: vries ze per stuk in, zo heb je elke dag een stukje taart!

 

eiwitbommetje

Ik geloof dat zij het wel lekker vonden hihi.

Liefs,
Charlie’ Kitchen