Eierkoeken, dit is nu mijn favoriete tussendoortje! Vroeger kreeg ik deze regelmatig mee naar school, daar gingen er wel een paar van in hoor. Maar nu is er een gezonde variant, hoe lekker zijn die geworden!

Ik kan er gelukkig van worden als je echt lekker kan eten, en dan ook nog eens weten dat er geen troep in zit. Deze koeken kan je perfect meenemen voor onderweg, in een trommeltje bewaren of nemen na het sporten. Waar wacht je nog op?

eierkoeken

Eierkoeken, makkelijk om thuis te maken!

Wat heb je nodig:
(voor 6 koeken)

 • 175 gram amandelmeel
 • 25 gram havermeel (gemalen havermout)
 • 4 el honing
 • 4 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 snufje zout

eierkoeken

 1. Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix alles.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Leg bakpapier op de ovenplaat.
 4. Maak mooie ronde vormen van de mix op de plaat, gebruik een lepel dat is wel zo makkelijk.
 5. Houd de koeken goed in de gaten, het gaat best snel soms.
 6. Ik had ze ongeveer 12 minuten in de oven!

eierkoeken

Een super makkelijk recept, leuk voor jou maar ook zeker voor de kids. Ik vond ze ontzettend lekker, ik heb daarna nog eens een variant gemaakt met een banaan erdoorheen en roggemeel. Ook een idee! Ik bewaar ze zelf in de koelkast of ik vries te per stuk in, voordat ik naar mijn werk ga haal ik er een uit. Deze is precies op tijd ontdooid voor mijn koffie pauze!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: opzoek naar een andere lekkere snack? Heb je deze “Snickers maar dan anders” al eens geprobeerd?