Het leuke van eieren is dat je er zoveel mee kunt doen! Je kunt ze koken, bakken, pocheren en in allerlei gerechten gebruiken. Nu ben ik gek op bakken, maar laten we vandaag eens hartig gaan bakken, net weer even iets anders.
Party your egg
Deze ei muffins zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of misschien wel als voorgerechtje bij jouw diner. Je kunt ze zelf vullen met groente die jij lekker vindt, vis of vlees of misschien wil je wel lekker geitenkaas erin. Ik ging vandaag voor de zalm!
Ei muffins
Wat heb je nodig:
(voor 6 muffins)
- 5 eieren
- 2 el cottage cheese
- 1 grote hand rucola
- 9 cherrytomaatjes
- 3 plakjes zalm
- 1 tl kurkuma kruiden
- Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren luchtig met de cottage cheese en maak op smaak met de kruiden.
- Vet de vormpjes in en vul ze met stukjes tomaat, rucola en zalm!
- Giet hier overheen het eimengsel en bedek met tomaat.
- Bak de muffins 20 minuten in de oven!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
PS Deze heerlijke “groente omelet” al geprobeerd?
2 reacties op “Ei muffins. Een hartige traktatie!”
Mmmm, simpel maar zo lekker!
Hoi Charlie,
Kan ik misschien ergens de voedingswaarde vinden van deze muffins?
Groetjes,