Eetdagboek van mijn 10-daagse plantaardige avontuur - Charlie's Kitchen

Eetdagboek van mijn 10-daagse plantaardige avontuur

Ik hield een eetdagboek bij van mijn 10-daagse plantaardige avontuur. Ik leerde alles over de beste combinaties, nieuwe smaken, maar ook opmaak. Maar waarom wilde ik graag kijken wat dit met mij deed?

Als mijn darmen happy zijn ben ik happy. Eet ik slecht, of dingen waar ik niet goed tegen kan, dan gaat alle energie naar mijn buik en dat betekent minder energie om leuke dingen te doen. Daarnaast voel ik me ook een stuk beter als ik iets kan betekenen voor het milieu en de dieren. Ik ben me ervan bewust dat wat vaker plantaardige keuzes maken (lees hier) veel kan betekenen voor de wereld, maar ook  voor mijn gezondheid. Door meer Omega 3 en 6 uit plantaardige oliën tot je te nemen kan dit helpen bij het verlagen van je cholesterol. Daarom besloot ik 10 dagen plantaardig te eten om hier ervaring mee op te doen, de gezondheidsvoordelen te ervaren en natuurlijk inspiratie te krijgen voor in de keuken.

Kijken jullie mee?

Ik ben dol op rauwe groenten als tussendoortje, dus waarom maak ik de hummus niet zelf? Heerlijk van kikkererwten, cashewnoten en een beetje sinaasappelrasp.

Halleluja, Charlie is dol op snoepen! Maar wel “gezonder” snoepen en dat kan met deze vegan bounties. Ik vond in de winkel gewoon vegan pure chocolade. Ze zijn hartstikke lekker en makkelijk om te maken, kijk je mee?

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 10 stuks)

 • 200 gram geraspte kokos
 • 3 el lijnzaad
 • 5 el Becel met kokosolie 
 • 5 el ahornsiroop
 • 200 gram pure chocolade (minimaal 75%)
 1. Laat de Becel met kokosolie smelten in een pannetje.
 2. Meng dit samen met de 200 gram kokosrasp en de 5 el ahornsiroop. Dit kun je eventueel vervangen door honing, maar persoonlijk vind ik de smaak van ahornsiroop veel lekkerder. Goed mengen tot een kleverige mengsel.
 3. Zet een pan op het vuur en pof hier de lijnzaad in.
 4. Pak een cakevorm, beleg deze met bakpapier en doe hier het kokosmengsel in. Druk goed aan en kijk zelf hoe “dik” je ze wilt.
 5. Zet de cakevorm met het aangedrukte kokosmengsel minimaal een uur in de vriezer.
 6. Smelt de 200 gram chocolade in een kom boven een pan met kokend water. Dit noem je au bain marie!
 7. Haal de cakevorm uit de vriezer, haal de kokosvorm eruit en leg op een rooster. Giet de helft van de chocola eroverheen, let op dit is dus voor 1 kant. Daarna weer terug de vriezer in om vervolgens na een half uur of uur de andere kant te doen en af te maken met de gepofte lijnzaad.
 8. Zijn beide kanten gedaan en goed hard geworden in de vriezer? Snijd nu met een warm met in reepjes.

Ik vind het ontbijt plantaardig maken het allermakkelijkst. Ik ben dol op havermout met blauwe bessen en kaneel. De melk heb ik vervangen door havermelk.

Deze salade was echt GOUD! Simpel kan zo lekker zijn, als je maar weet welke smaken je kunt combineren. Rode bietjes met o.a. avocado, een dressing van verse aardbeien en sinaasappelrasp.

Courgetti, wie kent het niet? En hier de simpele bolognese variant: vervang het gehakt door linzen en je hebt een pracht gerecht!

Een curry maken is zo makkelijk en ik ben dol op alle geuren die je tegemoet komen. Gebruik bijvoorbeeld kikkererwten in plaats van kip. Kikkererwten zijn vezelrijk, en leveren daarmee een bijdrage aan een goede darmwerking. Het is super simpel en mega lekker. In plaats van rijst is het ook heerlijk met een geroosterd broodje met 100 % plantaardige Becel met walnootolie!

Na een paar dagen voelde ik al verschil

Allereerst word ik zo vrolijk van deze gerechten, maar het oog wil natuurlijk ook wat en plezier in koken en proeven is belangrijk. We denken vaak moeilijk en kijk eens hoe makkelijk het eigenlijk is. Ik voelde na 3 dagen al dat mijn buik plat was en helemaal rustig. Ik heb veel energie en merk vooral dat ik plezier heb in het creatief bezig zijn met wat er nu eigenlijk mogelijk is op het gebied van plantaardige voeding.

Eén van mijn guilty pleasures is vers brood van de Bakery in Zaandam. En dan met boter en zout. Ja, ik eet wel eens boter, omdat ik dat gewoon super lekker vind! Het liefst op de bank met vrienden en genoeg hapjes voor tijdens de film. In plaats van “gewone”  boter gebruikte ik Becel met walnootolie en had geen zout meer nodig. Mijn nieuwe verslaving is geboren!

Chiapudding, je bent er dol op of je vindt het helemaal niks. Eerlijk, de smaak is fantastisch de structuur is vreselijk haha. Maar deze combinatie van blauwe bessen en aardbei met kiwi was wel echt een smaaksensatie. Je moet alles proberen toch?

Speltpasta is heel makkelijk in een mix met grove salade, peper, zout, knoflook en kiemen voor extra pit. Als ik iets heb geleerd deze dagen is, dat kruiden echt zoveel doen en voldoening geven. Ik mis bijvoorbeeld vlees of andere zuivelproducten totaal niet.

Maak er een feestje van voor jezelf!

En zelfs bij de soep is het makkelijk om room te vervangen door kokosmelk. Het geeft een heerlijke smaak aan deze pompoen met zoete aardappelsoep. Wat kokos en kerriekruiden erbij, een broodje met Becel met kokosolie en amandelolie en voila, intens genieten!

Ananas en komkommer: de meest verrassende combi ever!

Dank je wel Remko voor dit waanzinnige gerecht. Ananas gevuld met o.a. gebakken rijst!

Ik voel me energiek, licht en mijn buik is rustig en plat. Ik ben geïnspireerd en wil nog meer ontdekken over smaken en combinaties. Mijn huid lijkt echt mooier en volgens mijn moeder straal ik. Dat kwam wellicht ook door de zon haha, maar al met al, ik vond het een heerlijke ervaring!

Dus, wie durft dit plantaardige avontuur ook aan?

Liefs,

Charlie

 

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Avondeten

Groentetortilla (ei) met aardappel

Avondeten

Kidsproof: mini pita gevuld met kokos-kipnuggets

spelt, pita, groen
Lunch

Spelt pita met kip en groen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches