Het bestaat echt. De dag beginnen met een warm kommetje appeltaart. Natuurlijk is het geen echte appeltaart, maak wel de smaken die samen komen.

Nu de dagen weer kouder worden, vind ik het persoonlijk heerlijk om de dag te beginnen met een warm ontbijt. Als het dan ook nog voedzaam is en mij de hele dag energie levert zijn ik en mijn lichaam helemaal blij.

Want waarom is goed ontbijten belangrijk?

Als je de dag start met een kop thee of een glas water zorg je ervoor dat je de afvalstoffen die ’s nachts zijn vrijgekomen wegspoelt. Door even een moment voor jezelf te pakken en rustig te ontbijten start jouw dag al veel energieker dan wanneer je gehaast en gestrest zonder ontbijt richting werk gaat of de kinderen naar school brengt.

De hele dag willen wij kunnen presteren, creatief zijn en bewegen. Dit kost energie en die energie halen wij uit eten. Vul je motor goed voordat jouw dag gaat beginnen. En een voedzaam ontbijt als dit warme kommetje appeltaart is een mooi voorbeeld. Granen zijn goede koolhydraten die ons langdurig energie geven en een verzadigd gevoel. Dit voorkomt ook snoepen tussendoor, best fijn als je wat gezonder wilt leven toch?

een warm kommetje appeltaart

Een warm kommetje appeltaart

Benodigdheden: steelpan, aardappelmesje, kommetje

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 50 gram havermout
 • 200 ml havermelk (dit kun je ook vervangen door amandel- , soja- of cashew- melk)
 • 1 appel naar keuze
 • 1 el rozijnen
 • 1/2 el kaneel
 • 5 walnootjes
 • 1 el honing
 1. Zet het steelpannetje op het vuur, doe hier de havermout en melk in. Breng al roerend aan de kook en laat even pruttelen. Hoe langer, hoe beter opneembaar voor jouw lichaam. Is de 100 ml melk niet genoeg? Voeg dan af en toe een scheutje bij.
 2. Was de appel goed en snijd in kleine blokjes en hak de walnoten fijn.
 3. Voeg de kaneel toe aan de havermout en roer goed door, je kunt de honing nu toevoegen of aan het einde. Wat je zelf lekker vindt. Schenk de havermout in een kommetje.
 4. Leg op dit havermout mengsel de stukjes appel, rozijnen, walnoten, een snufje kaneel en eventueel de honing.

Het is net appeltaart, wat een feest!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Niet zoveel tijd in de ochtend, probeer deze “Overnight oats” eens.