Warm ontbijtje: een warm kommetje appeltaart

Het bestaat echt. De dag beginnen met een warm kommetje appeltaart. Natuurlijk is het geen echte appeltaart, maak wel de smaken die samen komen.

Nu de dagen weer kouder worden, vind ik het persoonlijk heerlijk om de dag te beginnen met een warm ontbijt. Als het dan ook nog voedzaam is en mij de hele dag energie levert zijn ik en mijn lichaam helemaal blij.

Want waarom is goed ontbijten belangrijk?

Als je de dag start met een kop thee of een glas water zorg je ervoor dat je de afvalstoffen die ’s nachts zijn vrijgekomen wegspoelt. Door even een moment voor jezelf te pakken en rustig te ontbijten start jouw dag al veel energieker dan wanneer je gehaast en gestrest zonder ontbijt richting werk gaat of de kinderen naar school brengt.

De hele dag willen wij kunnen presteren, creatief zijn en bewegen. Dit kost energie en die energie halen wij uit eten. Vul je motor goed voordat jouw dag gaat beginnen. En een voedzaam ontbijt als dit warme kommetje appeltaart is een mooi voorbeeld. Granen zijn goede koolhydraten die ons langdurig energie geven en een verzadigd gevoel. Dit voorkomt ook snoepen tussendoor, best fijn als je wat gezonder wilt leven toch?

een warm kommetje appeltaart

Een warm kommetje appeltaart

Benodigdheden: steelpan, aardappelmesje, kommetje

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 50 gram havermout
 • 200 ml havermelk (dit kun je ook vervangen door amandel- , soja- of cashew- melk)
 • 1 appel naar keuze
 • 1 el rozijnen
 • 1/2 el kaneel
 • 5 walnootjes
 • 1 el honing
 1. Zet het steelpannetje op het vuur, doe hier de havermout en melk in. Breng al roerend aan de kook en laat even pruttelen. Hoe langer, hoe beter opneembaar voor jouw lichaam. Is de 100 ml melk niet genoeg? Voeg dan af en toe een scheutje bij.
 2. Was de appel goed en snijd in kleine blokjes en hak de walnoten fijn.
 3. Voeg de kaneel toe aan de havermout en roer goed door, je kunt de honing nu toevoegen of aan het einde. Wat je zelf lekker vindt. Schenk de havermout in een kommetje.
 4. Leg op dit havermout mengsel de stukjes appel, rozijnen, walnoten, een snufje kaneel en eventueel de honing.

Het is net appeltaart, wat een feest!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Niet zoveel tijd in de ochtend, probeer deze “Overnight oats” eens.

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

5 gedachtes op “Warm ontbijtje: een warm kommetje appeltaart”

 1. Avatar

  Wat een leuke site!! Ik blijf hem zeker in de gaten houden voor lekkere recepten!

  Ik wilde graag weten hoeveel kcal er in dit ontbijtje zitten?

  Liefs!

 2. Pingback: Rijstwafels met geitenkaas en aardbeien - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches