Mijn verwenmoment van deze week? Ik nam een hapje en ging terug in de tijd. Kennen jullie dat? Dat een smaak of een geur je terugbrengt naar vroeger? Ik ging zeker 20 jaar terug in de tijd. Jeetje, ik voel mij nu wel heel erg oud…

De robuuste structuur van de chocolade

Terug naar opa en oma op de De Boelelaan in Amsterdam. Het knusse huis, een bekende opa en oma “geur”, het lekkere dikke tapijt waar ik met mijn tenen doorheen kon woelen en… de chocolaatjes op tafel! Het ultieme verwenmoment, samen lekker knus op de bank. Praten, lachen en genieten van de intense smaak van Cote d’Or. Wanneer ik ook kwam, deze lagen altijd klaar in een schaaltje op tafel.

Papa, je bent ongeduldig…

verwenmoment

Inmiddels heb ik helaas mijn opa en oma niet meer om mij heen. Maar de traditie van echte chocolade eten en even een moment voor onszelf is er nog steeds. Samen met mijn vader testte ik de nieuwe chocolade sensatie. Cote d’Or BRUT  in drie bijzondere smaakvarianten: melkchocolade met hazelnoten en gekarameliseerde amandelen, pure chocolade met pecannoten en cranberries en pure chocolade met sinaasappel en amandelen.

chocola

Geloof me, dat testen was geen straf. Ik ben ontzettend druk en zie mijn vader niet meer elke week. Dus als we bij elkaar zijn, nemen we er dan ook echt even de tijd voor. Koffie, thee, dekentje en fijne gesprekken. Dat is zo’n ultiem verwenmoment!

Het prachtige doosje is al een verrassing op zich, maar ik ben nog meer verrast als ik het doosje open maak om te proeven. Het bevat niet één, maar twee apart verpakte repen chocolade en is dus makkelijk om te delen met mijn lieve papa. Ik ga meteen voor de BRUT melk met hazelnoten en gekarameliseerde amandelen. DUIDELIJK FAVORIET! Een stevig blok en daar houd ik van. Ik vind van die dunne chocoladerepen niks, ik wil een goed stuk. En om het makkelijk te maken is de chocolade licht voorgesneden, zodat je gemakkelijk stukken kunt afbreken.

Alsof ik er dan minder van eet…

In alle repen vinden we de grote grove stukken noten en gedroogd fruit terug, een intens lekkere bite. We proeven alle smaken en hebben ondertussen de grootste lol samen. Dit is echt genieten, mijn pa en ik, samen aan de Côte d’Or BRUT. Wel hebben we bij deze nieuwe varianten van Côte d’Or duidelijk beide een andere smaak dan normaal. Mijn vader was enorm fan van de pure chocolade met pecannoten en cranberries. Terwijl hij normaliter meer fan is van melkchocola, de intense smaak met de frisse twist van de cranberries vond hij heerlijk. Ik zei het hiervoor al, ik wil graag 5 kg melk met hazelnoten en gekarameliseerde amandelen. Ook hier is het omgedraaid, normaal ben ik dol op pure chocolade maar de robuuste stukken noten vond ik echt onwijs lekker.

Côte d’Or heeft ons weer even terug in de tijd gebracht, het voelde net als vroeger bij opa en oma. Een moment van intens genieten samen, met de lekkerste chocola die je je maar kunt bedenken.

Deze onweerstaanbare smaken zijn nu verkrijgbaar in de supermarkt!

Wil jij ook zo’n verwenmoment en de nieuwe smaken van Côte d’Or BRUT proeven?

Ik ben nieuwsgierig naar wat jouw favoriete chocolade verwenmoment is. Met wie zou jij dit moment willen beleven? Wie weet win jij een tof chocoladepakket, reageer onder deze post om kans te maken!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit bericht is gesponsord, benieuwd wat dat inhoud? Lees het nu in mijn eerste en tweede blog over “bloggen en geld verdienen”.