Echte kiplollies van BBQ JUNKIE - Charlie's Kitchen

Echte kiplollies van BBQ JUNKIE

Ik kreeg de echte kiplollies van BBQ JUNKIE voorgeschoteld. Zoals jullie inmiddels wel weten is Roy mijn foodie-maatje geworden, zodoende kwam ik terecht in zijn achtertuin op een wild barbecuefeestje.

En ik heb hem even lief aangekeken of ik de recepten van deze ontzettend gezellige avond mag delen met jullie.

Want als het zomer is willen wij massaal barbecuen

En laten we eerlijk zijn, de bbq recepten missen we nog op mijn website. Ik kan helemaal niet barbecuen, dat laat ik liever aan de mannen over. Maar Roy is wel de BBQ HELD van Nederland, dus zeker even zijn website bezoeken voor nog meer inspiratie.

Deze gekke naam, kiplollies, heeft Roy natuurlijk bedacht. In dit recept wordt het vlees losgesneden van het gewricht en dan gaan we er voor zorgen dat het botje als stokje dient: tadaaa, de lollie. Een lollie van kip met bacon, dit wil jij toch niet missen op jouw volgende bbq feestje?

LET’S DO THIS

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 8 drumsticks
 • 8 plakken gerookt ontbijtspek
 • 4 el chickenrub
 • 8 el barbecue saus
 1. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden (zo zegt Roy, nogmaals ik als vrouw zijnde snap hier niks van).
 2. Haal de drumsticks uit de verpakking en pak er een scherp mes bij. Pak nu een drumstick en leg deze op een snijplank. Snijd nu net onder het gewricht (die knobbel aan het uiteinde) het vlees rondom tot op het bot in. Je kunt het vlees nu verschuiven, zodat er een deel van het bot te zien is en vervolgens het stukje huid en vlees dat over het gewricht zit loswippen.
 3. Doe dit vervolgens bij alle drumsticks en smeer ze daarna rondom in met de chickenrub.
 4. Wikkel nu om het vlees van iedere drumstick een plak ontbijtspek.
 5. CHECK: Is de BBQ op temperatuur?
 6. Voeg dan een blokje rookhout toe en zet de drumsticks vervolgens rechtop, met ‘het stokje’ naar boven, op het rooster. Sluit de BBQ met het deksel en laat de kiplollies ongeveer 3 kwartier garen. De kerntemperatuur zou nu ongeveer 70 graden moeten zijn. Is dat het geval? Smeer ze dan rondom in met BBQ Saus en laat nog een kwartiertje rustig doorgaren. Anders sluit je de BBQ nog even en wacht je tot de kerntemperatuur 70 graden is, om ze daarna met de saus in te smeren en nog een kwartiertje door te garen.
 7. Are you ready? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct aan de hongerige gasten. Ze kunnen vastgehouden worden aan het botje en door de indirecte bereiding kan het vlees eenvoudig worden afgehapt. Eet smakelijk!

Echte kiplollies van de BBQ held van Nederland

kiplollies

Liefs,
Charlie

P.S.: Ik deelde al eerder een recept van Roy, deze spiesen met houlami mag je ook echt niet missen!

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Echte kiplollies van BBQ JUNKIE”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches