Ik kreeg de echte kiplollies van BBQ JUNKIE voorgeschoteld. Zoals jullie inmiddels wel weten is Roy mijn foodie-maatje geworden, zodoende kwam ik terecht in zijn achtertuin op een wild barbecuefeestje.

En ik heb hem even lief aangekeken of ik de recepten van deze ontzettend gezellige avond mag delen met jullie.

Want als het zomer is willen wij massaal barbecuen

En laten we eerlijk zijn, de bbq recepten missen we nog op mijn website. Ik kan helemaal niet barbecuen, dat laat ik liever aan de mannen over. Maar Roy is wel de BBQ HELD van Nederland, dus zeker even zijn website bezoeken voor nog meer inspiratie.

Deze gekke naam, kiplollies, heeft Roy natuurlijk bedacht. In dit recept wordt het vlees losgesneden van het gewricht en dan gaan we er voor zorgen dat het botje als stokje dient: tadaaa, de lollie. Een lollie van kip met bacon, dit wil jij toch niet missen op jouw volgende bbq feestje?

LET’S DO THIS

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 8 drumsticks
 • 8 plakken gerookt ontbijtspek
 • 4 el chickenrub
 • 8 el barbecue saus
 1. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden (zo zegt Roy, nogmaals ik als vrouw zijnde snap hier niks van).
 2. Haal de drumsticks uit de verpakking en pak er een scherp mes bij. Pak nu een drumstick en leg deze op een snijplank. Snijd nu net onder het gewricht (die knobbel aan het uiteinde) het vlees rondom tot op het bot in. Je kunt het vlees nu verschuiven, zodat er een deel van het bot te zien is en vervolgens het stukje huid en vlees dat over het gewricht zit loswippen.
 3. Doe dit vervolgens bij alle drumsticks en smeer ze daarna rondom in met de chickenrub.
 4. Wikkel nu om het vlees van iedere drumstick een plak ontbijtspek.
 5. CHECK: Is de BBQ op temperatuur?
 6. Voeg dan een blokje rookhout toe en zet de drumsticks vervolgens rechtop, met ‘het stokje’ naar boven, op het rooster. Sluit de BBQ met het deksel en laat de kiplollies ongeveer 3 kwartier garen. De kerntemperatuur zou nu ongeveer 70 graden moeten zijn. Is dat het geval? Smeer ze dan rondom in met BBQ Saus en laat nog een kwartiertje rustig doorgaren. Anders sluit je de BBQ nog even en wacht je tot de kerntemperatuur 70 graden is, om ze daarna met de saus in te smeren en nog een kwartiertje door te garen.
 7. Are you ready? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct aan de hongerige gasten. Ze kunnen vastgehouden worden aan het botje en door de indirecte bereiding kan het vlees eenvoudig worden afgehapt. Eet smakelijk!

Echte kiplollies van de BBQ held van Nederland

kiplollies

Liefs,
Charlie

P.S.: Ik deelde al eerder een recept van Roy, deze spiesen met houlami mag je ook echt niet missen!