Mijn favoriete “treat” meal is pizza! Toen dit prachtige boek op de deurmat viel was ik mega blij, ik ga elke dag pizza eten 😀

Eat Love Pizza

Eat Love Pizza is het verslag van een roadtrip op zoek naar de traditie van pizza en nog veel meer. Met geweldige foto’s van boeren en bakkers, gepassioneerde producenten en een vleugje dolce vita. Een reis van de hak van de laars over de vulkaan naar de bakermat van de pizza, Napels. Via Rome, Gent en Dikkebus ging het naar Lolland. Zoveel pizza’s op de barbecue, in de frietketel, in de houtoven en op vuursteen, Belegd met Deense kazen, grijze noordzeegarnalen en aardbeien.

Eat Love Pizza

Ik besloot samen met mijn vriend focaccia mini’s te maken!

Eat Love Pizza

Wat heb je nodig:
(Voor 6 focaccia’s)

  • 400 gram tarwebloem
  • 100 gram volkorenbloem
  • 10 gram verse gist
  • 210 ml lauw water
  • 10 gram zout
  • 100 ml olijfolie

Eat Love Pizza

  1. Doe beide bloemsoorten in een diepe kom.
  2. Roer de gist los in het lauwe water.
  3. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en begin te kneden.
  4. Voeg het zout toe als het gistmengsel is opgenomen.
  5. Voeg als laatste de olijfolie erbij en blijf kleden totdat het een elastisch mengsel is.
  6. Maak er een groet bol van en laat deze 30 minuten rijzen onder een vochtige doek. ( voor een extra luchtige bodem 24 uur)
  7. Maak er nu 6 bollen van en laat nogmaals 15 minuten rijzen onder een vochtige doek.
  8. Verwarm de oven voor op 230 graden of hoger indien mogelijk.
  9. Trek of rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
  10. Maak gaatjes in het deeg met een vorm (zie foto hierboven).
  11. Beleg ze met tomatensaus en andere lekkere toppings als tomaat, paprika, champignons, artisjokken en zalm. Maar ook Parmezaanse ham met ui is heerlijk!
  12. Bak ze 9 tot 12 minuten totdat ze goudbruin zijn!

 

Eat Love Pizza

Ik heb ze belegd als mini pizza’s maar je kan de focaccia’s ook zonder beleg bakken en dippen in een avocadospread of humus.  

Eat Love Pizza

Een boek wat ik zeker vaker ga open slaan vanwege de prachtige foto’s verhalen en overheerlijke recepten! Een aanrader voor iedereen die hou van lekker bladeren in een kookboek en thuis in de keuken op avontuur gaan.

Liefs,
Charlie’s Kitchen