Easy Vegan van Sanne van Rooij

Foodbloggers zijn de nieuwe bekende chefs. In navolging van tal van andere foodies mocht Sanne van Rooij van Living The Vegan Life & Beauty Blends een kookboek uitbrengen. Een vegan kookboek om precies te zijn, dus een mooi moment om te gaan experimenteren met de vegan lifestyle.

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav maga-verslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test…

Easy Vegan van Sanne van Rooij

In een grijs verleden ben ik vegan geweest. Dat was in het pre-internet tijdperk waarin veganistisch eten echt een ontzettend stoffig imago had en informatie een stuk lastiger te vinden was. Veganistisch eten is spannender geworden, maar het opgeheven vingertje van mensen die plantaardig eten, wijst nog veel te vaak onverminderd de lucht in. Ja, ondertussen eet ik weer vlees. Bewust. Maar ik kan ook genieten van een goede veganistische maaltijd en ik kan nu ook betere keuzes maken voor mijn lichaam en milieu.

En dat vind ik nou zo leuk aan Easy Vegan. Als je minder vlees wilt gaan eten, biedt Sanne je de mogelijkheid dat te doen. Handvatten om iets plantaardiger te gaan leven zonder je te vertellen dat vlees de duivel is. Want dat is wat mij meestal enorm tegen de borst stuit. Sanne maakt veganistisch eten spannend en vrijblijvend: mooie kleuren op het bord, geen ingewikkelde ingrediënten en inderdaad makkelijk. Of het nou voor ontbijt (met smoothie of een pannenkoek) is, lunch, diner of hartige of zoete snacks tussendoor.

Easy Vegan van Sanne van Rooij

Wat heb ik gemaakt?

Bij ons stonden er twee soepen op tafel, gingen de crackers mee naar het werk, de falafel werd als avondmaal op de zondag verorberd en tijdens trainingsdagen gingen de kokossnackballetjes mee. Stuk voor stuk prima gerechten. Eerlijk is eerlijk: de meeste gerechten heb ik in een iets andere vorm al in een ander boek gezien. En toch had ik daar niet echt een probleem mee, omdat ze erg lekker waren. Vaak is de basis hetzelfde, maar dan met een twist. Enige kanttekening: de allergiewijzer bij ieder recept klopt niet altijd. De eindredactie heeft niet altijd zitten opletten.

Dus wat vond ik ervan? Origineel: niet echt. Wat ik al zei: de meeste recepten heb ik al een in een andere vorm in een ander boek gezien. Maar een prima verzameling van lekkere veganistische recepten, waarin Sanne je alle ruimte laat om te experimenteren met het plantaardige leven. De gerechten zijn smakelijk, niet stoffig en geven je ideeën hoe dierlijke producten uit gerechten te bannen zijn. De fotografie is bijzonder kleurrijk en uitnodigend.

Easy Vegan zal niet voor iedereen geschikt zijn, maar ben je nieuwsgierig naar iets meer plant in jouw eten, dan is het boek van Sanne zeker het bekijken waard.

Het recept van Sanne’s powerballs

Wat heb je nodig:

  • 10 medjoul dadels
  •  60 gram kokosrasp + extra als topping
  • 50 gram walnoten
  • 1 1/2 el rauwe cacao
  • 1/2 el kokosolie
  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng tot het een grote plakkende bal is
  2. Laat 10 minuten in de koelkast rusten.
  3. Rol er kleine balletjes van en rol deze door de kokosrasp.

Wij geven maar liefs twee boeken weg!

Meedoen is heel simpel, deel de post op Facebook of Instagram. De winnaar wordt 27 november bekend gemaakt!

Liefs,
Charlie & Kim

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches