Iedereen heeft dromen, maar vaak geloof je niet dat je die droom kunt bereiken. En omdat je er niet in gelooft, doe je onbewust ook niet echt je best om dichter bij je droom te komen.

Sinds een aantal weken ben ik de wet van aantrekkingskracht gaan beoefenen. In je persoonlijke ontwikkeling, ook wel volwassen worden genoemd, kun je je eigen weg gaan bewandelen. We zijn zo geprogrammeerd.

Dat kan ik niet of doe maar gewoon dan doe je…

Durf te dromen, geef jezelf toestemming om te dromen en ga mee in het avontuur. Beleef magie, passie en durf te geloven in jezelf! Als je niet in jezelf gelooft, dan zal dat ook jouw waarheid gaan worden en ga je ook allemaal dingen zien waardoor het niet zal lukken.

En waarom lukt dat dan niet? De droom is misschien te groot, of te ver weg en lijkt volkomen onbereikbaar voor je. Je vertelt jezelf tal van redenen waarom jij jouw droom niet zou kunnen bereiken.

Je hebt er geen tijd voor, geen geld, je bent niet goed genoeg, je maakt je druk over wat anderen van je denken, je bent te oud… of te jong… enz.

Ik ben opgevoed door zeer motiverende ouders en van hen heb ik meegekregen dat met hard werken je alles kunt bereiken wat je wil, als je maar een plan hebt. Ik was dan ook altijd heel erg goed in uren dromen over dingen die ik zou willen doen in het leven.

dromen

Jouw energie bepaalt simpelweg jouw weg naar succes

Ik promoot positief denken! Wanneer je gelooft in de magie van de wereld, het universum, in de kracht van je dromen, in de kracht van het leven, dan zul je zien dat er heel veel mooie dingen op je pad komen.

Het vertrouwen hebben in mijzelf heeft mij veel geholpen, ook als ondernemer. Ik heb veel gedroomd, maar zeker ook heel hard gewerkt om helemaal mijn droom te gaan leven en ik heb ook daadwerkelijk mijn baan op kunnen zeggen om elke dag te doen wat ik wil.

Mijn dromen en doelen heb ik de wereld ingegooid en met jullie gedeeld en dat ik dat punt nu bereikt heb is natuurlijk meer dan geweldig. Denk maar niet dat dit zonder slag of stoot is gegaan. Al mijn tijd en energie heb ik gestoken en steek ik nog steeds in het uitwerken van mijn doelen. Maar omdat het is wat ik het allerliefste doe kost het mij geen energie.

We hebben vaak zoveel overtuigingen en bouwen soms een muur om ons heen, maar wanneer je blijft vertrouwen, blijft geloven in jezelf en naar je doelen toewerkt dan ga je die doelen ook bereiken.

dromen

Geloof in jezelf, geloof in je dromen

Vaak is de reden dat je niet meer gelooft in je droom dat wij als mens geleerd hebben niet meer te durven geloven in onze wensen en behoeftes. Dus gewoon angst. Daarmee lever je elke keer een stukje van jezelf in en ga je doen wat iedereen doet en wat normaal wordt gevonden. We blijven veilig in onze comfortzone.

Laatst zei een vriendin tegen mij, ik zou zo graag oudere mensen nog een paar laatste fijne dagen willen bezorgen. Ik zeg: wat mooi! Hoe wil je dat aanpakken? Hoe zie je dat voor je? Ze zegt: geen idee, ik kan dat toch allemaal niet bereiken. Ik heb kinderen, een hypotheek en heb een vast contract bij mijn huidige baan…

Ga je ballen zoeken en kom tot actie!

Echt waar, het klinkt stom, maar wanneer je gelooft in jezelf, gewoon met elke cel in je lichaam gelooft dat je het gaat bereiken, dan zul je zien dat het onderweg naar je is. Geef jezelf toestemming om groot te dromen en vertrouw erop dat je het zal bereiken.

Het zal je leven veranderen, ik geloof daarin. Maar heb geduld en geniet van de reis er naartoe.

Wees niet de toeschouwer van de film van jouw leven als je ook de schrijver, speler en regisseur kunt zijn

Natuurlijk is het bereiken van je droom geen garantie voor geluk. Maar het streven naar een droom, een doel bereiken geeft je wel energie en zelfvertrouwen. Al is je einddoel nog niet behaald, het er naartoe werken zal je een goed gevoel geven en je weet nooit op welk pad je dan weer terecht komt.

De wereld ligt aan je voeten

dromen

Waar wacht je nog op?

Liefs, Charlotte