Ik organiseer een kookworkshop in de vorm van een battle: de Crispy Chefs Battle. Het event wordt georganiseerd op 27 september vanaf 19.00 uur in Amsterdam. En niet alleen zal ik aanwezig zijn, maar ook Pierre Wind, de bekende tv kok. En weetje wat nog toffer is? De winnaars winnen een ballon vlucht!

Wie van jullie doet met me mee?

Speciaal om de lekkerste salades nog specialer te maken heeft TOP Taste de Crispy Salad Topping ontwikkeld, gemaakt van Zeeuwse uien en met 100% natuurlijke smaken. En dit zijn de smaken: Naturel, Garlic Pepper, Kaas, Bacon en Paprika. Ik had het genoegen om ze als één van de eersten te mogen proeven. Wat heb ik toch een toffe baan denk ik dan altijd op deze momenten. En ik ben fan. Dus ik dacht: daar moeten we meer mee doen en wel samen met jullie!

crispy chefs battle

Deze nieuwe salade  topping is de ”nieuwe Zeeuwse trots”

TOP Taste is gevestigd in het middelpunt van de uienteelt binnen Europa, namelijk Zeeland. TOP Taste combineert bij de uienteelt ideale klimatologische omstandigheden met ervaring en traditie, maar ook met respect voor het milieu. En daar word ik blij van! Generaties van keihard werken maakt van dit Zeeuwse familiebedrijf een echte wereldleider. Kwaliteit wordt gegarandeerd door zowel de innovatie, teelt en productie, als ook de verkoop en marketing in eigen hand te houden.

Take a bite

Om jullie al een beetje nieuwsgierig te maken en natuurlijk heel erg enthousiast om mee te doen, heb ik alvast een heerlijke salade gemaakt met de “bacon” variant. Mooie smaken die samenkomen en die er voor zorgen dat jij wel een hele bijzondere “tasty” lunch hebt.

Crispy bacon salad

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 80 gram bulgur
 • 1/2 komkommer
 • 1 gele paprika
 • 1 bosje munt
 • 150 gram kikkererwten uit zak
 • 1 citroen
 • 50 gram walnoten
 • 100 gram zoete tuinerwten uit de vriezer
 • 6 el Crispy Salad Topping Bacon
 1. Kook de bulgur zoals staat aangeven op de verpakking. Natuurlijk kun je ook de voorgekookte variant kopen, dat scheelt weer tijd.
 2. Was de paprika en komkommer goed en snijd allebei in kleine blokjes. Spoel ook de kikkererwten goed af.
 3. Voeg vervolgens bij de zoete tuinerwten uit de vriezer gekookt heet water en laat 5 min staan. Giet af.
 4. Snijd de walnoten fijn.
 5. Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
 6. Doe nu de bulgur, walnoten, paprika, komkommer, munt, kikkererwten en zoete tuinerwten samen in een grote kom en meng goed door elkaar. Knijp de citroen hierboven uit en meng weer goed door elkaar.
 7. Verdeel over 2 borden en bedek het geheel tenslotte met de Crispy Salad Topping Bacon voor net even dat beetje extra smaak en de lekkerste bite.

Let’s do this: de Crispy Chefs Battle!

Durf jij de battle aan samen met mij? Wil jij #TEAMCHARLIE versterken? Je hoeft geen kookheld te zijn maar wel een dosis gezelligheid meebrengen! Denk jij een tof gerecht te kunnen neerzetten met één van de Crispy Salad Toppings? Misschien wel op een hotdog of burger? Of heel iets anders?

Wat een groot succes was dit!

Mede mogelijk gemaakt door  Maxilia kookschorten

Jij mag samen met een vriend of vriendin naar het event komen. Hier gaan we tegen elkaar battlen om de lekkerste salade te maken, maar het is ook vooral een super leuk en gezellig event. Natuurlijk zijn jullie niet alleen, ik ben daar om jullie te helpen met het recept met de crispy bacon. Lekker eten, gezelligheid en een toffe dag. Er worden drie mensen uitgekozen en die mogen dus ook iemand meenemen.  ARE YOU IN?

Meld je nu aan samen met een vriend/vriendin door hieronder een reactie achter te laten!

Liefs,

Charlie