In deze ijsweek laten Kim en ik je ijsjes zien van voedzaam tot misschien iets minder voedzaam. Deze Dubbeldekker van Magnolia mag eigenlijk niet ontbreken tijdens deze zomer. Heerlijk romig en zeg nu eerlijk… wie kent de biscuitjes nu niet van vroeger?

lala icecream

Kim haar favoriete kookboek van vorig jaar is zonder enige twijfel “Altijd IJs” van Marleen Visser. Gezonde voedzame nicecream (ook wel bananenijs), vicecream en alles wat er tussenin zit. Het Magnolia Bakery Banana Pudding-ijs – ja, naar die legendarische bakery in New York – is bij Kim in huis nog steeds de grote favoriet. Super makkelijk om te maken en echt een recept waarmee je punten scoort bij manlief.

Dubbeldekker van Magnolia en bananenijs

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 1.5 liter ijs)

  • 44o ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje gemalen zeezout
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 rijpe bananen (gepureerd)
  • 50 gram San Fransisco (of andere biscuitjes naar keuze) verkruimeld

Extra biscuitjes zijn handig!

  1. Meng de slagroom, vanille-extract en het zeezout in een kom en klop met de garde tot een romige massa.
  2. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop de massa nog enkele minuten door.
  3. Gooi de gepureerde bananen en verkruimelde biscuitjes bij het mengsel en schep alles rustig door, zodat je de massa luchtig houdt. Doe in een luchtdichte vriezerdoos en zet in de vriezer voor minimaal 6 uur.
  4. Pak twee biscuitjes en doe er een flinke bol ijs tussen. Ook zonder wafeltjes is het ijs erg lekker.

Liefs,
Charlie & Kim