Fajah Lourens, de vrouw met de killer ass en killer mind. Als je aan mij vraagt welke mensen mij inspireren staat Fajah hoog op mijn lijstje. Ze volgt letterlijk haar hart, met vallen en opstaan maar vooral met een focus en drive waar je u tegen zegt. Wie denkt dat het Fajah allemaal is komen aanwaaien heeft het mis, dit is een geboren onderneemster maar in mijn ogen vooral een echte dromen najager.

Wie wat waar?

Fajah Lourens, moeder van twee kinderen en onderneemster. Een idee verzinnen en dat tot werkelijkheid laten uitkomen is haar kracht. Maar ook acteren, muziek maken en het theater geeft Fajah energie. Ik had een openhartig interview met haar waarin ze mij weer enorm inspireerde met haar spirituele warme kant.

We zijn allemaal opgevoed met “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Maar waarom werken we niet meer aan onze manier van denken en onszelf in onze kracht zetten? We denken binnen hokjes en gaan vaak voor veiligheid. We beperken eigenlijk onze gedachtes en zoeken vaak niet meer naar ons eigen talent. En we kunnen blijven pushen om onze mindere kanten te ontwikkelen. Maar waarom gaan we onze talenten niet ontwikkelen? Om te kunnen doen wat je echt leuk vindt, waar je echt goed in bent en wat je energie geeft?

Niets hoeft jou tegen te houden om jouw dromen te verwezenlijken, aldus Fajah

Alles is mogelijk in het leven als je het maar vraagt aan het universum. De moeder van Fajah vertelde en leerde Fajah alles op het gebied van spiritualiteit. Voor haar is het vanzelfsprekend dat visualisatie leidt tot krijgen wat je nodig hebt. Vroeger was er weinig geld en toch kreeg ze een paard. Toeval bestaat niet. Je creëert je eigen leven omdat jij daarin gelooft, overtuigd bent en verlangt.

Maar als je hier niet in “gelooft” is het best lastig om je staande te houden in deze maatschappij. Wij worden bijna opgevoed met angst. Moet je dit wel doen? Gaat dat je wel lukken? Verdien je dan wel genoeg geld? En ga zo maar door…

Back in the days

Alles gebeurt met een reden en zo komen er ook de juiste mensen op jouw pad om je verder te helpen. Fajah voelde zich op school niet thuis, ze viel buiten de boot door haar kroeshaar, droeg vaak tweedehands kleding en kwam vaak niet mee met de rest. Dit was moeilijk…

Toen was er die fotograaf die aan Fajah vroeg om haar hoofd een beetje te draaien en toen veranderde er iets. Hij maakte foto’s en zei: “zo, wil jij model worden?” Dit moment bleef haar altijd bij. Want als hij in mij gelooft en mijn moeder ook, misschien doe ik er dan wel toe? Misschien kan ik dan wel actrice worden…?

Geloof in je product, geloof dat het kan en maak het succesvol!

Fajah’s dromen op haar achtste waren duidelijk en zeer helder. Actrice worden in GTST, beroemd worden, rijk worden en een boerderij in de buurt van Amsterdam. Alleen als je echt verlangt naar datgene wat je echt wil, dan gaat dat gebeuren. Als jij “oke” bent met de dingen die je hebt zal je nooit meer krijgen.

Maar niet alles is succesvol. Ooit begon ze een kledingzaak waar ze al haar geld in stopte. Omdat haar vriendin heel veel geld verdiende met haar kledingzaak. Een grote flop in Zaandam, want dit was helemaal niet waar ze naar verlangde ook al was ze met de goede intentie gestart. Dus geen succes. Zitten mokken? Ho maar! Doorslikken en weer gaan.

Maar waar begon het eigenlijk?

Ze is begonnen als actrice. Het was noodzaak om iets anders te gaan doen want de wereld van acteren is niet makkelijk en er is gewoon weinig werk. Per toeval kwam DJ-en op haar pad, ze leerde bij een vriend op een verjaardag draaien. Ze deelde enthousiast alles op social media en werd ineens veel geboekt. En toen kwam expeditie Robinson, ze kwam terug, zwaar afgevallen en had eigenlijk een eetstoornis ontwikkeld. Veel eten, weinig eten en weer andersom. Een jojo. Niet gezond. Niet in balans.

Ze besloot het roer om te gooien. Maakte een account MKBM en besloot haar progress hier te delen als stok achter de deur. Als er immers zoveel mensen meekijken moet je toch wel gemotiveerd blijven? Maar Fajah werd een motivatie voor anderen en besloot een website ter inspiratie te starten. Ze werd benaderd door een uitgever en besloot een boek te maken waar alles in staat wat jij nodig hebt om jouw doel te behalen. Niet volvreten en daarna weer op dieet. Hoe eet ik nu zelf in balans, hoe kan ik zelf de juiste keuzes maken om af te vallen of op gewicht te blijven. Een boek voor iedereen. Daarna volgenden nog verschillende boeken op ander gebied. Denk aan het receptenboek of het boek voor vrouwen die net bevallen zijn.

Maar nog veel meer!

Naast haar succesvolle online programma en boeken heeft Fajah ook nog Skincare producten. Na jaren chemische producten te hebben gebruikt moest ook hier verandering in gebracht worden. Een kennis gebruikte Ayurvedische oliën en de producent van dit product wilde graag met Fajah een samenwerking aangaan. Het is 100% natuurlijk, niet op dieren getest en bevat geen conserveringsmiddelen. Ik had het genoegen om deze te mogen proberen en ik vond het echt een ontzettend fijne ervaring. Zo zacht en zo voedend voor je huid. Onze huid wil ook goed en eerlijk verzorgd worden!

Proberen een bikini te ontwerpen en op de markt te brengen naast een succesvol bedrijf runnen is heel erg moeilijk. Dan is er dit weer niet goed en dan dat. Als je geen fabrieken kent of leveranciers is dit erg moeilijk. Via via kwam ze in contact met Sapph, ze wilde geen eenmalige shoot voor geld, maar een langdurige samenwerking waar ze samen alsnog haar droom konden verwezenlijken. En haar echte droom: Sapph by Fajah in meerdere landen!

Als geld en tijd geen rol speelt wat zou je nog willen doen?

Een rugzak met tandenborstel, setje kleding, 1 bikini en pyjama op mijn rug nemen. Samen met mijn vriend en kids een taxi pakken naar het vliegveld en weggaan. Uiteraard business class, 4 maanden ofzo en dan de hele wereld rond!

Wat wil je anderen mensen meegeven?

Het is belangrijk dat je in je eigen droom gelooft. Laat geen “niet helpende” gedachtes toe, geen plan B. Ga 200% voor plan A. Maak een plan: dit is mijn droom, zo ga ik het doen, deze mensen heb ik nodig en elke dag visualiseren. Elke dag teruglezen: wat wil ik nu eigenlijk en hoe ga ik dit bereiken? Het is natuurlijk niet alleen visualiseren, je moet ook gaan, in actie komen!

Fajah, een bijzonder mooi mens!

Liefs,
Charlie