Wat hou ik toch van mensen die hun dromen najagen (lees ook “beste toko van Nederland”). Zo kwam ik terecht bij Wibe Smulders, Sam Holtus en Jasper Kool. Happy Tosti bestaat sinds twee jaar en heeft drie vestigingen in Den Haag, Hoofddorp en Leiden.

Hier werken 38 mensen met een arbeidsbeperking, die elke dag met het grootste plezier de lekkerste tosti’s, grandioze panini’s, soepen, gezonde salades en koffie serveren.

Happy Tosti franchiset haar concept met een reden

Wat een sympathieke jongens van de gezellige, maar vooral lekkere, lunchformule Happy Tosti. Het concept creëert winst in de breedste zin van het woord vertelt Wibe, zowel commercieel als sociaal en gaat verder dan een normaal businessmodel.

Echt iets willen betekenen voor de maatschappij

De mannen van Happy Tosti hebben niet voor niks gekozen voor franchise, ze geloven dat ze op die manier werken aan een duurzame toekomst. ‘’Samen met toekomstige franchise ondernemers kunnen we zoveel mogelijk banen creëren voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Wij spreken vaak mensen die de droom hebben om op sociaal commerciële manier te ondernemen. Wat ons betreft is dat een win-win-win-situatie. In de eerste plaats voor de beperkte medewerker die, net als ieder ander persoon, een ‘normale’ baan wil, maar ook voor de franchise ondernemer die ambitie heeft om sociaal verantwoord te ondernemen. En voor de steden die er een leuk lunchrestaurant bij krijgen’’, vertellen Jasper, Sam en Wibe van Happy Tosti mij.

dromen

Het is niet bij dromen gebleven, ze hebben ambitie!

Namelijk de ambitie om binnen vijf jaar 500 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking! De jongens stralen energie uit, weten wat ze willen en zijn klaar om het verschil te maken. En ik…

Ik ben helemaal happy met deze mannen, de tosti met banaan, chocoladepasta en m&m’s. Yes, jullie lezen het goed. Dit is mijn favoriet!

Happy Tosti = Happy Charlie

Daarbij hebben ze een fantastische menukaart met genoeg keus voor iedere smaak. De homemade lemonade of icetea is ook waanzinnig. Maar als een klein kind zo blij was ik met ik met de zoete tostivariant. Het gaat om de balans toch?

Ik was hier met niemand minder dan Michelle van www.studentenvoer.com. Buiten het feit dat ze mijn blogdinnie is, werken we ook samen aan een leuk nieuw project. Ze is namelijk part of #TEAMCHARLIE! Deze prachtige foto’s heb ik dan ook aan haar te danken. Meer weten of over haar werkzaamheden? (Klik hier)

Happy Tosti Den Haag
Korte Poten 5
Den Haag

Happy Tosti Leiden
Maarsmansteeg 10A
Leiden

Happy Tosti Hoofddorp
Winkelcentrum Vier Meren
Hoofddorp

Liefs,
Charlie

PS: Happy Tosti is genomineerd als BESTE startup van Nederland! Als ze veel stemmen hebben gaan ze dit ook winnen en dat gun ik ze zo erg! Stemmen jullie ook mee op  http://bestestartupaward.nl/ ?