Ik werd deze week uitgedaagd door mijn vriendinnen om de borrelhapjes te regelen voor onze vrijmibo. Deze uitdaging ga ik natuurlijk graag aan, dus ging ik voor drie borrel toppings met een verrassende bodem van TUC. En wie kent ze niet…

Top your TUC

Hoe leuk dat deze samenwerking net om de hoek kwam kijken, ik houd wel van een uitdaging. Ik denk dat bijna iedereen wel is opgegroeid met TUC en dat de meeste mensen ze zo uit het handje eten.

Maar waarom alleen een schaaltje op tafel zetten als je er zoveel meer mee kunt? Dus daagde ik mijzelf uit om wat anders te doen met deze smakelijke snacks. In de supermarkt liep ik aan tegen de smaken: TUC Original, Paprika, Bacon, Cheese en de nieuwe TUC Zaden & Bieslook.

Laten we deze heerlijke smaken eens gebruiken om van de vrijmibo een feestje te maken zonder uren in de keuken te hoeven staan. Ik houd van simpel en lekker! Daarom combineerde ik de TUC Zaden & Bieslook met een frisse Philadelphia roomkaas en verse bieslook.

Wat heb je nodig:
(Om 1 pak TUC Zaden & Bieslook te beleggen)

  • 200 gram Philadelphia roomkaas
  • 1 handje verse bieslook
  • 1 pak TUC Zaden & Bieslook
  • peper en zout
  1. Doe in een kommetje de roomkaas en roer goed door met een lepel.
  2. Knip de verse bieslook fijn en meng dit door de roomkaas heen.
  3. Voeg tenslotte naar smaak wat peper en zout toe.

Ook lekker tijdens een avondje bankhangen

Heb ik jou al kunnen inspireren om aan de slag te gaan? Ik ben zo benieuwd of jij ook iets origineels kunt bedenken voor op jouw TUC.

Wat dacht je trouwens van deze TUC Bacon met avocado, garnaaltjes en zwarte peper?

Wat heb je nodig:
(Om 1 pak TUC Bacon te beleggen)

  • 1 rijpe avocado
  • 150 gram garnalen
  • 1 pak TUC Bacon
  • Zwarte peper
  1. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en haal het vruchtenvlees eruit.
  2. Prak in een kom het vruchtenvlees fijn en maak op smaak met zwarte peper.
  3. Beleg de TUC Bacon met de avocadospread en bedek tenslotte met de garnalen.

Zoet, fris en een beetje pit op het einde. Ideaal voor een avondje bankhangen of op tafel tijdens movienight.

Iets meer werk, maar o zo lekker!

Je kunt ook besluiten om bijvoorbeeld TUC Cheese te gebruiken als bodem voor kleine cheese bites. Extra feestelijk en fun op tafel.

Benodigdheden: Keukenmachine, cakeblik 30 cm, bakpapier, lepel, pannetje

Wat heb je nodig:
(voor 8 hapjes)

  • 1 pak TUC Cheese
  • 2 el boter of kokosvet
  • 400 gram Philadelphia roomkaas
  • 5 takjes verse bieslook
  • 4 blaadjes gelatine
  1. Laat de boter of kokosolie smelten in de magnetron. Doe dit samen met de TUC Cheese in de keukenmachine.
  2. Bedek de cakevorm met bakpapier en doe het mengsel uit de keukenmachine hierin. Druk vervolgens goed aan met een lepel.
  3. Laat de 4 blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water.
  4. Doe de roomkaas in een pannetje en warm langzaam op, doe de zacht geworden blaadjes gelatine erbij en roer goed door.
  5. Schep het mengsel in de cakevorm en laat opstijven in de koelkast.
  6. Serveer in stukjes en bestrooi tenslotte met de verse bieslook.

TIP: Wacht niet te lang met serveren want dan wordt TUC zacht. Je kunt de topping er natuurlijk ook los naast zetten!

Ik daag je uit!

Laat ik eens gek doen, ik daag jullie uit om een lekkere topping te bedenken en te delen met mij en TUC. Ik wil jullie tips natuurlijk niet missen, dus gebruik de #TOPYOURTUC en wie weet kom ik bij jou een hapje proeven!

Liefs,
Charlie

TUC

P.S.: Dit is een betaalde samenwerking omdat ik deze uitdaging heel erg tof vind. Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Lees in deze blog meer over “bloggen en geld verdienen”.