Ik vroeg of je worst lust, want Dogma is Utrechts culinaire hotdog bar.

Het begrip Dogma betekent in eerste instantie “mening”. Maar meestal wordt het gebruikt in de zin van godsdienstig voorschrift. Het duidt in elk geval aan wat voor jou belangrijk is en welke keuzes jij wilt maken.

Dogma

Zalig zondigen

Van origine kennen we de hotdog als een simpel type fastfood. Maar dan ben je nog niet bij Dogma geweest! Grote ambachtelijke worsten die ze zelf maken, homemade brood, bijzondere toppings en sauzen. En laten we zeker de dagvers gesneden frieten met te lekkere truffelmayonaise niet vergeten!

Dogma

Van weiland tot worst

De samenwerking met Vleesboerderij Barten geeft duidelijkheid over de herkomst van het vlees. Er wordt gewerkt met Nederlands scharrelvlees, waarbij zoveel mogelijk in een gesloten keten wordt gewerkt. Dit betekent dat er geen tussenleveranciers bij zijn betrokken. Dat geeft transparantie, eerlijk vlees en een puur eindresultaat. I LOVE IT!

Dogma

Dogma is de gewone dingen in het leven speciaal maken

Daarom laten ze bekende recepten en standaarden in de keuken los en nemen ze de vrijheid om te experimenteren. Zo hebben ze het brood zelf ontwikkeld, door te spelen met de verhoudingen tussen ingrediënten als lauwe melk en zachte boter. Het resultaat is brood waarvan de textuur goed past bij die van de worst. MAAR ECHT! Door de samenwerking met een Utrechtse bakker kun je genieten van heerlijke witte, bruine en zelfs glutenvrije broodjes.

Dogma

Hier wil je toch meer van?

dogma

Dus als je worst lust…

Dogma
Voorstraat 17, Utrecht

Liefs,
Charlotte