Afgelopen november is Dim Sum Now officieel open gegaan, ik werd uitgenodigd om dit te proeven. Geloof het of niet, ik had dit nog nooit gegeten!

Dim Sum Now

Voor de eigenaar Yiu begon het allemaal 2 jaar geleden op de Rollende Keukens met een caravan, toen was het zo populair en druk dat het zelfs uitverkocht raakte! Rijen die niet ophielden, mensen die het lekker vonden en meer wilde! De dumplings en gyoza’s waren niet aan te slepen. Ook dit jaar waren ze te vinden op Rollende Keukens, alleen iets meer voorbereid als het jaar daarvoor!

Dim Sum Now in ‘De Pijp’ is de eerste vestiging, hun grootste drijfveer is om dim sum te laten ontdekken door het grote publiek, vandaar ook de locatie. De eerste maanden lopen ontzettend goed, dus een uitbreiding zit er misschien wel in.

Dim Sum Now

Het verschil tussen de dim sum en gyoza van hun met andere is dat het hun eigen receptuur is waar geen toegevoegde smaakstoffen, kleurstoffen of MSG (ve-tsin) in zit. Geen onzin, gewoon echt goed eten! Maar niet alleen in het eten vind je dat terug ze verkopen geen frisdrank zoals cola en fanta, maar bewust wel Bos ice tea, omdat ze voor elk 2000 verkochte blikjes een boom planten, Earth Water omdat het 100% van zijn winst doneert aan water projecten om mensen schoon water te kunnen geven. De bar, stokjes, manden en dienbladen zijn allemaal van bamboe omdat het een snel groeiende plant is, waardoor het verantwoord is om te gebruiken zonder de natuur te belasten en het is afbreekbaar. De bakjes voor take away en bezorgen is ook van recycle materiaal.

Dim Sum Now

De dumpling, de gyoza, wat heb ik lopen smullen zeg! Had ik een favoriet? Eerlijk… ik kan niet kiezen haha. Het was allemaal ontzettend lekker en wat ik ook zo fijn vond is dat je niet zo overvol de deur uit gaat. Het is een super verantwoord etentje!

dim sum now

Dim Sum Now
Ferdinand Bolstraat 36H
1072 LK Amsterdam 

Liefs,
Charlie’s Kitchen