Dhal Tadka soep met rode linzen - Charlie's Kitchen

Dhal Tadka soep met rode linzen

Zodra het buiten wat kouder en guurder wordt, is er niets lekkerder dan een heerlijke kom warme Dhal Tadka soep met rode linzen. Al mag dit recept eigenlijk geen soep heten….. Het is een stevige maaltijd, waar je gerust enige tijd vol van blijft.

Het recept is voldoende voor een hele grote of twee gewone kommen. Dus ook makkelijk om nog de volgende dag van te smullen.

Dit recept is gebasseerd op een recept uit het boekBowls of Goodness”. En ik overdrijf niet als ik zeg dat dit mijn bijbel is in de keuken. Ik ben met name verzot op de grain bowls, maar deze soep is ook verrukkelijk en makkelijk te bereiden. Heb je sommige ingrediënten zoals kruiden niet in huis, experimenteer dan maar eens met wat je wel hebt.

Ina heeft een kruidenla waar je U tegen zegt!

Wist je dat rode linzen vol ijzer, eiwitten en vezels zitten? Perfect voor een heerlijke voedzame maaltijd. Linzen zijn overigens geen groenten, het zijn peulvruchten. Net als bijvoorbeeld de aardappel, bevatten linzen zetmeel en dit zorgt voor landurige energie en een stabiele bloedsuikerspiegel. Goed voor je darmen, je hart, maar het kan ook helpen bij het voorkomen van diabetes!

Dhal Tadka soep met rode linzen

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 200 gram rode linzen
 • 750 ml water
 • 2 eetlepels kokosolie (of andere olie)
 • 3 knoflookteentjes
 • 1 eetlepel grof gehakte amandelen

****

 • sap van 1 limoen
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 theelepel kurkuma
 • (optioneel) 1 theelepel mosterdzaad
 • 1 theelepel komijn
 • snuf chilipoeder
 • 1 theelepel gember (vers geraspt of poeder)
 • 1 theelepel korianderpoeder
 • snuf zout
 • 1 theelepel (kokos)suiker

****

 • verse koriander
 • naanbrood
 • kokosyoghurt
 1. Doe de linzen met het water in een pannetje en breng het aan de kook. Kook ze een kwartiertje door op zacht vuur. Haal de linzen van het vuur.
 2. Maak in de tussentijd de kruidenmix door alle ingrediënten vanaf het sap van het limoen tot en met de (kokos)suiker, met elkaar te mengen. Laat even staan en bak de knoflookteentjes in een eetlepel kokosolie in een koekenpannetje aan.
 3. Voeg de kruidenmix toe en bak nog eens een minuutje of drie, zodat alle kruiden goed met elkaar kunnen mengen. Hou een beetje van de mix achter als topping en blend de rest met twee of drie eetlepels water tot een gladde pasta. Voeg deze pasta toe aan de gekookte linzen en top met de overige mix, verse koriander, naanbrood en een scheutje kokosyoghurt.

Dhal Tadka soep met rode linzen

P.S.: Ina maakt nog veel meer lekkere plantaardige recepten. Had je de vegan wafels met haver al gespot? (klik hier)

Liefs,
Charlie & Ina

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches