Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me nog nooit had onderworpen aan een detox. Aan het begin van het jaar haal ik een lading sapjes op bij een hippe sapbar en leef ik drie dagen op sapjes. Ik vind het geweldig.

Maar detox in de zomer?

Tussen de terrasjes en de barbecues door zou het misschien verstandig zijn, maar ik kon mezelf er niet toe zetten. Daarom niet de hele Detox, maar losse recepten van Detox van The Green Happiness.

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav magaverslaafde. En deze week test ik in Kimmies Kookboekentest… Detox van The Green Happiness.

Dus…

Geen volledige detox, maar een beetje gezonder leven in deze tijd van foodfestivals, terrasjes, strandtenten en gezellige barbecues. Smoothies drink ik iedere ochtend al, dus die zijn easy peasy in mijn dieet op te nemen. De dames van The Green Happiness zijn echter gek op fruit en koolhydraten, dus her en der een beetje aanpassingen in de samenstelling van de smoothie. Meer paksoi, meer spinazie, minder ananas en ander fruit en ik ben creatief met smoothies.

Hoe meer kleur hoe hoe beter

Bij de detox van The Green Happiness bouw je twee dagen af en ga je steeds meer vegan eten, leef je drie dagen op vullende smoothies/soepen en ga je twee dagen weer opbouwen naar jouw normale dieet. Dus genoeg smoothie en soep inspiratie dus. Ik had nog nooit een paksoi in mijn ontbijtdrank gemieterd, hoog tijd dus voor dat experiment. Spinazie is overigens wel een stuk goedkoper, maar de paksoi smaakte, in combinatie met de ananas en gember, naar meer!

In mijn Green Machine een hoop groente: meer spinazie dan in het recept staat, bleekselderij, komkommer, avocado en gember. Beetje fruit, een citroentje voor het zuurtje en Kim is helemaal blij. Of een smoothie moet lekker naar heel veel groen smaken of lekker naar fruit en vooral niet naar bieten (dus helaas vielen die smoothies meteen af). Maar de variatie met rode druiven, spinazie en radijsjes (The skin you’re in): bring it on.

Smoothie technisch heb ik genoeg nieuwe spannende inspiratie

Nog andere spannende gerechten? Ja, de cheeky salad is ook een blijvertje. Hoewel je met zo’n naam de klok erop gelijk kunt zetten dat ik vals ga spelen. Wat nou vegetarische kipstukjes als er ook echte kip op kan? De courgette-spinaziesoep bleef wel in zijn oorspronkelijke vorm. Smaakvol!

Toch trekt de hele detox me niet helemaal. De reden? Ik moet het zelf maken! Het fijne voor mij van een sapdetox is dat ik niet na hoef te denken wat ik moet maken. Ook al is het geen grote opgave om de gerechten te maken: als ik detox dient het gemak de mens. Als je iets minder lui bent dan ik, dan zijn de gerechten (met bijzonder leuke namen) smakelijk. Zijn de losse gerechten ook een aanrader buiten het boek? Ik moet zeggen: zeker de smoothies zijn het proberen waard.

Ook deze week delen we weer een heerlijk recept.

detox

Aloha Ananas Smoothie

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1/2 paksoi
  • 2 stengels bleekselderij
  • 5 gram gember geschild
  • 1 pakje ah bevroren ananasstukjes
  • 250 ml kokos-rijstdrink
  1. Snijd de paksoi en bleekselderij, gooi in de blender met de kokos-rijstdrink. Zet de blender aan!
  2. Snijd de gember en voeg toe. Zet de blender weer aan.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en blend tot een gladde smoothie.

Liefs,
Kim & Charlie

P.S.: Op zoek naar iets anders? Wat dacht je van dit smoothie en sapjes boek?