Ik geef onmiddellijk toe, ik ben een smoothies verslaafde. Iedere ochtend giert mijn blender om de lekkerste vegan groene ontbijtjes te fabriceren. Mijn favoriete groente is een courgette, soms wissel ik het af met spinazie of pompoen. Het boekje Deliciously Ella Smoothies & Juices leek me dan ook op mijn lijf geschreven!

Nieuwe uitdagingen en smaken combinaties. Of toch niet?

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake en krav magaverslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test…

Deliciously Ella Smoothies & Juices

Deliciously Ella is een Britse blogster die ondertussen alweer drie boekjes heeft uitgebracht. De smoothies en sappen zijn haar nieuwste uitgave. Ik was erg benieuwd wat ze mij dan nog kon leren. Ik moet toegeven dat ik dertig recepten een beetje summier vond. In haar smoothies gebruikt Ella vooral erg veel fruit en in haar sappen iets meer groente. Meestal stop ik iets meer groente in mijn smoothies dan fruit, dus het was voor mij echt even zoeken.

Een ander probleem

Ik ben niet in het bezit van een (slow)juicer. Gelukkig had mijn buuf er wel éen staan en had ik het geluk om deze te mogen lenen. Smoothies en Juices van Ella, here I come.

Veel van de recepten in het deel vol met smoothies waren voor mij een beetje een open deur. Wat ik al zei: ik ben ondertussen wel een beetje een deskundige op het gebied van een lekkere smoothies bouwen. Maar als je een absolute beginner bent, kunnen die recepten zeker als inspiratie dienen. Zelf heb ik flink lopen rommelen met de verhoudingen om in ieder geval voldoende groente via mijn smoothie binnen te krijgen.

Zaten er dan helemaal geen verrassingen tussen? Oh zeker! Persoonlijke favoriet was de worteltaart smoothie, die ik fabriceerde op Paasochtend. Een speciale smoothie op een feestdag. De groene droom van Ella vond ik niet groen genoeg, dus met meer groen werd dat ook een drankje waar ik mijn dag mee kon beginnen.

Het leukste deel was het experimenteren met de sapjes. Juist daar gooit Ella de groente in. Aangezien we over het algemeen niet bekend staan om het voldoende eten van groente is een sapje of smoothie dan ook een uitkomst. Ik had zelf nooit bedacht om een zoete aardappel in de juicer te gooien, maar in een spannende combinatie met wortel & sinaasappel werd het een verrassend feestje. Diep groen met bijna alleen maar groente en citroen werkte voor mij ook geweldig.

Even samengevat

Ella zorgde voor fijne sappen, een enkele fijne smoothie. Voor beginnende blenders en juicers een uitkomst, maar heb je wat meer ervaring op dat vlak, dan is het geen echte must.

smoothies

De lekkerste worteltaart smoothie ooit

Benodigdheden: blender

Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)

 • 1 rijpe banaan
 • 70 gram ananas uit de diepvries
 • 1 dadel
 • 1 tl kaneel
 • 200 ml amandelmelk
 • 1 snufje gemberpoeder
 • 1 snufje nootmuskaat
 • 2 wortels
 • 1 tl vanillepoeder
 • 1 tl cashewnotenpasta
 1. Snijd de wortel in stukjes.
 2. Ontpit de dadel.
 3. Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een gladde smoothie

Nu kunnen we gaan proosten, of…

Wil jij dit toffe boek ook thuis hebben? In samenwerking met Ella mag ik een exemplaar weggeven! HOE TOF IS DAT?

Meedoen is heel simpel, want zoals jullie weten is mijn E-book uitgekomen vorige week (bestel hier).

 1. Reageer hieronder met: ik wil winnen en heb een aankoopbewijs!
 2. Heb jij mijn e-book al gekocht of was je dit nog van plan? Nu maak je kans op dit fantastische boek van Ella erbij.

De winnaar krijgt volgende week maandag, 29 mei, van mij bericht. Zorg dat je jouw aankoopbewijs bij de hand hebt!

Liefs,
Charlie