De woensdag wandel - Charlie's Kitchen

De woensdag wandel

wandelen

Sinds een paar weken heb ik een nieuwe workout, de woensdag wandel. Eigenlijk is het een actieve rust dag, even een moment voor mijzelf en mijn vriendin. Een moment dat wij even kunnen bijkletsen, onze spierpijn eruit kunnen lopen en kunnen ontspannen. Wandelen? Ja, jullie lezen het goed ik maak elke woensdag met Sacha een flinke wandeling. Wandelen is helemaal niet saai en kan behoorlijk veel positieve invloeden hebben op je lichaam. Je verbrand natuurlijk de nodige calorieën maar er zijn nog meer lichamelijke en mentale voordelen.

wandelen

Dit gebeurd er met je lichaam als je elke dag een half uur loopt:

  1. Ontspan: Wandelen alleen kan al een kalmerende werking hebben en daarvoor hoef je niet eens over het strand te lopen. Een blokje om met jouw favoriete muziek in je oren klinkt al niet verkeerd toch?
  2. Maak ruimte en word creatief: Er is niks vervelender dan stress om iets te bedenken en vervolgens komt er door deze druk niks uit. Door te wandelen creëer je rust in je hoofd, je maakt ruimte en het kan zomaar zijn dat de nieuwe ideeën je ineens om de oren vliegen.
  3. Weg met die spataderen! : Als je last hebt van spataderen kan regelmatig wandelen dit verminderen.
  4. Je krijgt meer energie: Het klinkt misschien raar maar zodra je eenmaal aan de gang bent, raak je mogelijk geïnspireerd om dit vaker te gaan doen. Misschien wel een tandje harder door te gaan joggen of misschien wil je wel iets anders actief gaan doen.
  5. Burn Baby Burn: Het ligt natuurlijk aan je gewicht en hoe snel je loopt, maar gemiddeld verbrand je 150 calorieën met een half uurtje wandelen.
  6. Je spijsvertering krijgt een boost: een beetje veel gegeten? Da is het juist goed om aan de wandel te gaan, je spijsvertering komt beter op gang en je bloedsuiker blijft stabieler.
  7. Sexy Legs: Al is het maar een wandeling van een half uur, de spieren in je dijen en je kuiten worden hoe dan ook sterker. Als je dit ook nog eens combineert met een workout, zie je helemaal verschil!

wandelen

Loop voor de afwisseling eens naar het station of je werk, of bel een vriendin en vraag deze mee te gaan. Ervaar zelf eens hoe fijn een stuk wandelen kan zijn, en hoeveel energie je hier van krijgt!

wandelen

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Sas, je bent de allerliefste (L)

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

3 reacties op “De woensdag wandel”

  1. Pingback: Flespompoen soep met Indische twist. - Charlie's Kitchen

  2. Pingback: Leuke Dingen #21 - Charlie's Kitchen

  3. Pingback: Start nu en voel je van de zomer gelukkig - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches