Als blogger en influencer heb je dagelijks te maken met veel vragen van je volgers en mensen om je heen. Vandaag geef ik antwoord op de meest gestelde vragen en geef ik je een extra kijkje achter de schermen!

Ik blijf mijzelf verantwoorden

Ik merk aan mijzelf dat ik mij vaak blijf verantwoorden voor het werk wat ik doe. Alsof een blogger/influencer niks voorstelt. Onbewust schiet ik vaak in de verdediging en wil ik maar wat graag uitleggen wat ik allemaal doe. Mijn dag bestaat namelijk niet alleen uit gratis pakketjes krijgen en even een foto plaatsen!

Dit zijn een aantal van de meest gestelde vragen

Wie ben je en wat doe je eigenlijk?

Ik ben Charlotte, 30 jaar, afgestudeerd voedingsdeskundige en fulltime blogger van www.charlies-kitchen.nl met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand. Ik schrijf vanuit mijn hart, deel mijn visie, mijn passie en neem jullie mee in mijn missie. Mijn blogs schrijf ik om jullie te inspireren op het gebied van eten, balans en je lekker in je vel voelen. 

Hoe verdien je geld met bloggen?

Zoals de meesten van jullie wel weten heb ik vorig jaar mijn baan opgezegd en ben ik fulltime gaat bloggen. Nu, meer dan een jaar verder, ben ik intens dankbaar dat ik elke dag mag doen wat ik leuk vind, elke dag mijn visie met jullie delen. Maar hoe verdien je dan geld met bloggen? 

Ik heb nooit ontkend dat ik geld verdien met mijn blog. En natuurlijk hebben jullie ook het recht om te weten wanneer ik bijvoorbeeld betaald krijg en voor wat, zodat jullie niet gaan speculeren en voor verrassingen komen te staan. 

Mijn uitleg in Jip & Janneke taal

Jij hoeft als bezoeker en volger van mijn site niks te betalen, je mag mijn site bezoeken wanneer je wilt, lezen wanneer je het interessant vindt en wegklikken wanneer je denkt: dit past niet bij mij. En toch zijn jullie de belangrijkste reden dat ik geld kan verdienen met mijn blog. Een programma op tv, een tijdschrift, krant of radiostation is niks zonder mensen die niet kijken, kopen, lezen of luisteren. Zo werkt dat precies hetzelfde met mijn blog, ik lever inspiratie voor jou, zodat jij graag mijn website bezoekt en zo kan ik geld verdienen.

Alles komt vanuit mijn hart en visie, ik geloof in de motivatie achter het opbouwen van mijn bedrijf, mijn blog voor jullie. Als mijn intentie “geld verdienen” was geweest, had ik niet 2 jaar tot in de late uurtjes voor niks geschreven, gewoon omdat ik het leuk vond en graag mijn kijk op voeding en koken met anderen wilde delen. Mijn motivatie was/is om zoveel mogelijk mensen te inspireren, bewust te maken en enthousiast de keuken in te krijgen.

Mijn motivatie is echt niet alleen geld verdienen 

Als mijn motivatie geld verdienen was geweest had ik vanaf dag één veel meer commercieel ingezet en gezorgd dat ik snel was gegroeid. Maar dat deed ik niet, ik wilde jullie daadwerkelijk iets meegeven, waardevolle informatie of inspirerende recepten en dus nam ik hier alle tijd voor. Soms deelde ik dagelijks iets soms een week niet.

Betaalde oftewel gesponsorde artikelen die ik schrijf zijn een samenwerking met een merk of bedrijf. Denk aan Verkade dit jaar, Bolletje maar ook Baileys en bijvoorbeeld Hema. Hier krijg ik dus voor betaald. Misschien heb jij nu het idee dat ik mijn mening/visie over dit product verdraai omdat ik geld wil verdienen. Ik begrijp deze gedachte, maar niks is minder waar. Een blogger als ik met genoeg bezoekers krijgt de ene na de andere samenwerking aangeboden, ik kies ze zorgvuldig uit en probeer altijd te denken vanuit jullie. 

Charlie’s Kitchen staat voor balans. Zo vind je op mijn website gezonde en voedzame recepten, maar ook snelle,  makkelijke recepten die misschien iets minder gezond en/of voedzaam zijn. Doordat jullie mij al zolang volgen en alles over mij online kunnen lezen weten jullie wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wel of niet eet. Ook ik eet soms snoep, boter of iets uit een zakje. Maar dan zoek ik daarna weer de balans door iets gezonds en voedzaams te koken.

Hallo, ik ben ook maar een mens!

Soms komen er ook producten en samenwerkingen voorbij waar ik nieuwsgierig naar ben en die nieuw voor mij zijn. Op onderzoek uitgaan en er wellicht een mooie samenwerking uithalen is dan alleen maar heel erg leerzaam. Voor jullie en voor mij. Ik blijf altijd dicht bij mijzelf en kies alleen samenwerkingen die ik bij mij, Charlotte, vind passen. 

Dus wees niet bang, ik promoot niet ordinair voor het geld, want waar blijft mijn geloofwaardigheid dan? Mijn band met jullie, jullie kunnen inspireren en enthousiast maken, blijft voor mij het belangrijkste. Ik heb niet voor niks zolang keihard gewerkt om dit te kunnen doen, dat geef ik niet zomaar op.

de meest gestelde vragen

Waarom zet jij je hele leven online?

Geloof het of niet, deze vraag krijg ik regelmatig en dan vooral uit mijn directe kring. Waarom? Allereerst, I DON’T CARE, ik ben wie ik ben, ieder mens maakt dingen mee en heeft struggles. Ben ik daarom een minder mens? Minder leuk? Schrijven geeft mij rust en ruimte in mijn hoofd, jullie geven mij het gevoel dat ik niet alleen ben en ik geef jullie het gevoel dat het oké is om te zijn wie je bent. Hoe mooi is dat?

Eet je dan echt alleen maar gezond?

Hele mooie vraag dit, want als je echt leest en kijkt weet je dat ik alles eet. Maar ik heb balans, ik weet wat ik eet en waarom. Ik eet gezond omdat ik mijn lichaam wil voeden, ik eet iets lekkers omdat ik wil genieten of ik eet niet omdat ik er geen zin in heb. Zo simpel is het, ik luister naar mijn lichaam en dan maak ik keuzes. Ik heb niet voor niets gekozen voor de naam Charlie’s Kitchen. Die naam betekent voor mij gewoon alles kunnen eten, gezond of niet. Maar daarin dan wel een goede balans vinden.

Heb jij een vraag?

Ik ben benieuwd, heb jij een brandende vraag? Stel hem hieronder en ik beantwoord deze in mijn volgende “Vraag & antwoord”.

Liefs,
Charlie